Spania salută acordul privind certificatul de călătorie: „O veste excelentă pentru turism” / Ce anunțuri a mai făcut premierul spaniol

Spania salută acordul privind certificatul de călătorie: „O veste excelentă pentru turism” / Ce anunțuri a mai făcut premierul spaniol

0

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a salutat vineri acordul la care au ajuns Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană privind certificatul de călătorie, apreciind că este „o veste excelentă pentru turism”.

„Cu acest mecanism care va facilita mobilitatea și sosirea călătorilor, Spania își va recupera toate activitățile economice în siguranță. Gratuit, universal și simplu, va fi activ de la 1 iulie”, a mai transmis Pedro Sanchez într-un mesaj pe Twitter.

Oficialul de la Madrid a făcut două anunțuri:

  • Din 24 mai, Spania „va fi încântată” să primească din nou turiștii britanici, dar nu a precizat condițiile.
  • Din 7 iunie, turiștii din toate țările vor putea veni în Spania dacă au un program complet de vaccinare.

Convins că turiștii „aleg din nou Spania”, Pedro Sanchez a mai afirmat că este de așteptat ca, până la sfârșitul anului 2021, sectorul turistic să recupereze între 60/70% din vizitele străine.

În prezent, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol, precizează Ministerul român de Externe.

România se regăsește pe lista cu statele care sunt vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR.

Declarația premierului spaniol privind certificatul de călătorie, care urmează să fie valabil din 1 iulie, ar putea însemna ca Spania să renunțe la cerința privind testul PCR.

Sursa foto: Eszter Miller / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.