Vacanța pe cont propriu – DIY

Ce este o vacanță DIY – do it yourself?

Este atunci când îți construiești vacanța așa cum dorești și când dorești. Și este, de cele mai multe ori, o vacanță mai ieftină decât prin agenții. Ești pe cont propriu. De la alegerea locurilor unde vrei să mergi, căutarea și cumpărarea biletelor de avion și/sau tren și până la rezervarea camerei de hotel.

Pregătirea unei vacanțe pe cont propriu îți poate lua ceva mai mult timp, dar bucuria de a găsi cele mai bune oferte, care îți pot chiar modifica traseul inițial, pentru că nu vrei să le ratezi, este mai puternică. În plus, știi că ceea ce ai ales este cu prețul final, știi taxele de aeroport din prima, nu ai suprize ca la agențiile de turism care abia la al doilea sau al treilea click pe ofertă îți arată și cât e taxa asta. De câte ori nu v-ați bucurat că ați găsit o ofertă de city-break la o agenție de turism, vă vedeați deja străbătînd străzile unui oraș însorit și bând cafea pe o terasă cu flori și apoi aflați că taxa de aeroport aproape că dubla prețul vacanței? La rezervările pe cont propriu nu sunt costuri ascunse. Garantat.

Vestea și mai bună este că aici intervine Travelero, care îți poate da idei de vacanțe, ponturi de călătorie și îți poate arăta oferte pentru bilete de avion și cazare. Pentru a nu rata nimic, e bine să te abonezi aici…

Rămâne să alegi unde vrei să mergi, să îți cumperi biletele de avion și să-ți rezervi hotelul. Singur, pentru ca bucuria alegerii să fie deplină.

Vacanțele DIY sunt mai ieftine pentru că:

  1. De cele mai multe ori zbori cu linii aeriene low cost.
  2. Sunt, uneori, în timpul săptămânii, călătoriile marți-vineri sunt cele mai ieftine.
  3. Vânează oferte ale liniilor aeriene și lanțurilor hoteliere.
  4. Nu plătești comisoane agențiilor de turism.

Atenție! Numărul biletelor de avion la ofertă și reducerile la cazare sunt limitate, așa că trebuie să te hotărăști repede. Știi cum se zice: nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Ba mai mult, nu lăsa pe ora următoare o mini-vacanță la preț de neratat.