Victor Rebengiuc va juca din nou în „Regele moare” la TNB, pe 15 ianuarie 2023

Victor Rebengiuc va juca din nou în „Regele moare” la TNB, pe 15 ianuarie 2023

0

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti a programat pentru duminică, 15 ianuarie 2023, piesa de succes „Regele Moare”, de Eugène Ionesco, rolurile principale fiind interpretate de Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț.

Declarație: „Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim”, dramaturgul Eugène Ionesco, motivând piesa „Regele moare”.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Toma Caragiu”, pe 15 noiembrie 2022.  Imediat după primele reprezentații, Victor Rebengiuc Mariana Mihuț au primit premiile UNITER 2018 pentru Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol principal.

„Regele moare” s-a bucurat de fiecare dată de cronici favorabile.

Esențial: TNB promovează ”Regele moare” ca fiind „un spectacol de o emoție copleșitoare, în care fiecare dintre noi joacă rolul principal”, „ un elogiu al acestei inconştienţe numită viaţă. Regia este semnată de Andrei și Andreea Grosu.

Distribuție: Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki

Util: ”Regele moare” este pus în scenă în Sala „Ion Caramitru” TNB, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 19.30. Bilete disponibile încă pe site-ul bilet.ro, la prețuri de 60 sau 80 de lei.

Spectacolul are o durată de o oră și 40 de minute, fără pauză.

„Regele moare” a avut premiera mondială în decembrie 1962, la Théâtre de l’Alliance française, în regia lui Jacques Mauclair, interpretul rolului titular.

Credit foto: site Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.