Primul Târg de miere la Muzeul Naţional al Satului din București, în week-end

Primul Târg de miere la Muzeul Naţional al Satului din București, în week-end

0


Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează pe 22 și 23 mai 2021 prima ediție a “Târgului de miere”, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai.

Apicultori veniți din toată țară vor vorbi despre beneficiile mierii și importanța albinei pentru întreaga omenire.

Albert Einstein obişnuia să spună că „atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”, amintesc organizatorii.

Evenimentul de la Muzeul Național al Satului va cuprinde și o serie de ateliere pentru copii și întâlniri cu meșterii artizani.

Ziua mondială a albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

Dată aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Sursa foto: PollyDot / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.