Mai mulți actori se implică într-un think tank care susține educația prin cultură în zone defavorizate. Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu, printre susținători

Mai mulți actori se implică într-un think tank care susține educația prin cultură în zone defavorizate. Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu, printre susținători

0

Mai mulți actori se implică într-un think tank cultural care susține educația prin cultură în zonele defavorizate și au participat la lansarea Asociației CultiVezi. Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu și Medeea Marinescu sunt printre primii susținători ai Asociației.

Esențial: Asociația CultiVezi are un manifest în 10 puncte, conturat în jurul ideii de promovare a culturii în sate și orașe mici, și propune finanțare publică a unei rețele de cinematografe și de săli de teatru (în special în zone defavorizate), facilități reale pentru casele de producție culturală care promovează regiuni din țară și care contribuie la economia locală, la turism și la dezvoltarea regiunilor sau conectarea rețelelor culturale din România cu sectoarele european și internațional.

Manifestul CultiVezi poate fi consultat aici.

Deviza Asociației CultiVezi este „Ducem cultura unde nu a mai fost”.

„În orașul dumneavoastră există un teatru sau un cinema? De câte ori într-un an credeți că interacționează copiii cu un act cultural? Răspunsurile la aceste întrebări sunt îngrijorător de triste în România.  Știm însă că accesul larg la cultură poate contribui la reducerea fenomenelor de excluziune și de radicalizare în rândul tinerilor și, de ce nu, poate oferi oportunități de emancipare pentru aceștia”, au transmis inițiatorii.

Membri fondatori și susținători ai CultiVezi sunt Marius Manole, Rodica Mandache, Marina Constantinescu, Lia Bugnar, Amalia Enache, Raluca Aprodu, Emilia Popescu, Serghei Chiviriga, Mirela Oprisor, Adina Buzatu, Dragos Bucurenci, Medeea Marinescu, Andrei Irimia, Ştefan Iancu, Corina Sîrghi, Ciprian Nicula, Sabina Nistor, Bogdan Ciubotaru, Andrei Trifan.

Credit foto: captură video eveniment de lansare

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.