În Amsterdam începe campania „Stay Away” împotriva turiștilor care vin doar ca să se „dezlănțuie”
mde

În Amsterdam începe campania „Stay Away” împotriva turiștilor care vin doar ca să se „dezlănțuie”

0

În Amsterdam începe campania „Stay Away” împotriva turiștilor care vin doar ca să se „dezlănțuie”, potrivit unui comunicat de presă al municipalității, care vorbește despre „ riscurile şi consecinţele unui comportament antisocial şi ale unui consum excesiv de droguri şi de alcool”.

Esențial: Campania anunțată de municipalitatea Amsterdamului își propune să îi descurajeze pe turiștii care vor doar să petreacă, căutând „petrecere de burlaci în Amsterdam”, „hotel ieftin” sau „tururi ale barurilor”. De altfel, la căutarea acestor termeni online, vor primi mesaje de atenţionare.

Campania este lansată în această săptămână și va viza inițial bărbații britanici cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. În cursul anului, vor fi adăugați și turiștii din alte țări ale UE, dar și din Olanda.

Declarație: „Turiștii rămân bineveniți, dar nu și atunci când se comportă greșit și provoacă neplăceri. Atunci noi, ca oraș, spunem: mai bine nu (veniți, n.r), stați departe”, consilierul Sofyan Mbarki, Economic Affairs și Action Inner City, care a precizat că mai degrabă autoritățile optează pentru limitarea numărului de turiști în loc de „creștere iresponsabilă”.

Amsterdam a lansat și câteva clipuri video în cadrul acestei campanii, cu tineri în pericol din cauza drogurilor și a alcoolului.

În ceea ce privește riscurile şi consecinţele unui „comportament antisocial” şi ale unui consum excesiv de droguri şi de alcool, municipalitatea amintește de amenzi, arestarea de către poliţie, întocmirea de cazier judiciar, dar și „spitalizarea şi prejudiciile pentru sănătate”.

Ce urmează: Tot în această primăvară va începe și campania „How to Amsterdam”, care se concentrează pe turiștii care se află deja în oraș. De exemplu, municipaliatea îi va informa, prin intermediul rețelelor de socializare și cu semne de avertizare pe stradă, cu privire la interzicerea urinării în public, a bețiilor, a petrecerilor zgomotoase și a cumpărării de droguri de la dealerii stradali.  

Context: În decembrie 2022, consiliul local din Amsterdam a adoptat un document strategic privind politica de turism și un pachet de măsuri pentru combaterea turismului excesiv și a neplăcerilor. Unele dintre acestea vor intra în vigoare în această primăvară, după discuții în consiliul local, cum ar fi ore de închidere mai stricte, interzicerea fumatului și vânzări limitate de alcool în anumite zone. Consiliul local discută și cu furnizorii de petreceri pentru burlaci din centrul orașului.

Credit foto: Travelero.ro

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.