Calea Victoriei și Arcul de Triumf vor fi animate și colorate la Spotlight, festivalul luminii, în perioada 14-16 octombrie   

Calea Victoriei și Arcul de Triumf vor fi animate și colorate la Spotlight, festivalul luminii, în perioada 14-16 octombrie   

0

Calea Victoriei şi Arcul de Triumf sunt destinaţiile principale ale Spotlight – Made in RO, ediţia din acest an a festivalul de artă vizuală, organizat la Bucureşti între 14 şi 16 octombrie, și care prezintă proiecte de new media ale artiştilor români.

Intitulată „Made in RO”, cea de-a şasea ediţie a Spotlight devine spaţiul expoziţional al artiştilor români care, timp de trei zile, transformă oraşul într-o galerie de artă în aer liber, anunță ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Esențial: Locaţia principală a Spotlight, ediția a șasea, intitulată „Made in RO”, este Calea Victoriei, între Cercul Militar Naţional şi Ateneul Român. Între 14 şi 16 octombrie, în fiecare seară între orele 19.00 şi 23.00, traseul festivalului de pe Calea Victoriei este animat de personaje 3D, instalaţii interactive, proiecţii de video mapping şi lucrări de VR. Arcul de Triumf va fi activat pe 16 octombrie printr-un eveniment special dedicat împlinirii a 100 de ani de la inaugurarea monumentului.

În detaliu: Potrivit organizatorilor, publicul Spotlight este invitat să compună muzică din particulele poluante din aer în instalaţia „Particle Composer”, a artistului Denis Flueraru, care este localizată în faţa Hotelului Novotel.

În faţa Muzeului Naţional de Artă al României, opt creaturi animate 3D prind viaţă în instalaţia VR „Folklore Creatures – BestiAR”, realizate de artiştii români Alex Dohotaru, Augmented Space Agency, Irina Bako, Reniform şi Dan Pecete.

Piaţa Revoluţiei găzduieşte două instalaţii de light-art: „Human Head”, o instalaţie de video mapping pe o sculptură de mari dimensiuni, și Kaleidoscope, înalt de patru metri şi lung de opt metri, care invită vizitatorii să păşească înăuntru şi să se lase purtaţi de iluzia de culoare şi lumină.

Instalaţiile din parcul Kretzulescu sunt prezentate de Galeria Galateca şi aparţin unor artişti şi start-up-uri aflate la prima participare Spotlight. Arhitectul Vlad Ţenu participă cu instalaţia de light art despre sustenabilitate -„Miniplex House of Light”, în vreme ce start-up-ul de design românesc WOOBA aduce un tribut lui Constantin Brâncuşi cu instalaţia „Manifest pentru echilibru”, o coloană modulară din lemn provenit din surplusul producţiilor de mobilier din România. Tot din portofoliul Galeriei Galateca, instalaţia Ioanei Haluga invită participanţii să îşi facă selfie cu „Păzitorul” (foto), în Parcul Kretzulescu.

Pe traseul de pe Calea Victoriei, statuia lui Mihai Eminescu de la Ateneul Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din faţa Bibliotecii Centrale Universitare sunt animate de proiecţii de video mapping în cadrul programului „Statui Vii”, campanie ce îşi propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice, precizează ARCUB.

Context: Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a şasea ediţie şi este unul dintre evenimentele bucureştene care strânge anual peste 150.000 de spectatori în trei zile de festival, potrivit organizatorilor. Zeci de lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi video-mapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franţa, Austria şi România transformă în fiecare an, clădiri emblematice din Bucureşti precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, Palatul CEC etc.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Credit foto: Spotlight Festival / Facebook

 

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.