Grevă în Franța, cea mai afectată este circulația trenurilor
Credit foto: Travelero.ro

Grevă în Franța, cea mai afectată este circulația trenurilor

0

Greva din sectorul de transport în Franța, care are loc astăzi, 18 octombrie, afectează în principal circulația trenurilor – traficul fiind întrerupt pe anumite segmente ale TGV INOUI, OUIGO, TER, TGV Lyria, Eurostar, Transilien.

Perturbări vor fi și pe anumite linii de metrou, tramvaie, și autobuze.

Organizatorii recomandă călătorilor să verifice în avans circulația trenurilor și a celorlalte mijloace de transport din diferite orașe, fiind vorba de o grevă națională. De exemplu, doar unul din două trenuri TER și Intercity va circula, în medie.

Esențial: Societatea de transport rutier, SNCF, oferă informații actualizate privind circulația trenurilor, pe pagina de internet: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/info-trafic/idf.

La fel, pentru regia de transport pariziană, RATP, detalii privind întârzierile sau chiar anularea unor autobuze și tramvaie sau perturbarea traficului la metrou pot fi consultate pe pagina: https://www.ratp.fr/infos-trafic.

SNCF oferă posibilitatea, prin SNCF Connect, schimbării gratuite a biletului de tren deja achiziționat până pe 20 octombrie sau a anulării biletului și obținerii unei rambursări integrale.

Context: Mai multe sindicate franceze, din diferite domenii de activitate, au cheamat la grevă, în special pentru a cere creșteri ale veniturilor afectate de inflației.

O mișcare amplă de protest are loc în Franța la depozitele de combustibil și rafinării de câteva săptămâni, ceea ce determină cozi mari la stațiile de alimentare.

Și sindicatele profesorilor din licee au cerut să participe la grevă pentru a protesta față de proiectul de reformă dorit de președintele Emmanuel Macron.

 

Credit foto. Travelero.ro

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.