Un nou concept de turism cultural pentru vestul României: Jazzed UP! / Festivalul de Jazz de la Gărâna, parte a proiectului pilot

Un nou concept de turism cultural pentru vestul României: Jazzed UP! / Festivalul de Jazz de la Gărâna, parte a proiectului pilot

0

Organizatorii de evenimente de jazz și administrațiile locale și județene din zona de vest a țării pun bazele unui program cultural pilot de comunicare turistică pentru regiune: Jazzed UP!, punând împreună două două dintre cele mai relevante evenimente de gen din România: JazzTM și Gărâna Jazz Festival, anunță Primăria Timișoara.

Acest concept este bazat pe festivalul JazzTM, program cultural al Primăriei Municipiului Timișoara și Gărâna Jazz Festival, program cultural al Primăriei Municipiului Reșița și al Consiliului Județean Caraș-Severin. De asemenea, conceptului i s-a mai alăturat și platforma timișoreană Jazz Updates, precizează sursa citată.

JazzTM este un eveniment de educație muzicală și este, totodată, cel mai vizibil festival desfășurat la Timișoara. Festivalul prezintă, anual, nume relevante ale scenei mondiale de jazz, contrapunctate de un line-up accesibil, cu scopul de a dezvolta audiențe noi.

Jazz Updates este o platformă care își propune promovarea unor proiecte inovative din zona jazz-ului contemporan, artiști și inițiative muzicale de avangardă.

Gărâna Jazz Festival este, de un sfert de secol, un eveniment de marcă ce a cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai înaltă calitate și a găzduit concerte legendare. În tot acești ani a ținut în viață scena românească de jazz, transformând satul în care se desfășoară într-o veritabilă atracție turistică.

“Bazându-ne pe radiografia istoricului cultural regional, în contextul în care turismul cultural este o prioritate de ani de zile și, în egală măsură, o oportunitate pe termen lung de susținere și poziționare a localităților și comunităților din Banat, o colaborare regională public-privată este strategia care poate genera impactul pozitiv așteptat, prezentând totodata un caz de bună practică, unic în România”, explică Norbert Tako, producătorul Festivalului JazzTM.
Programul Jazzed UP! – Timișoara x Gărâna

02 – 11 iulie 2021

02.07 – Nubya Garcia, Ashley Henry | JazzTM

03.07 – Ibrahim Maalouf – Quelques Melodies, Theon Cross | JazzTM

04.07 – JLCO with Wynton Marsalis, Bokante | JazzTM

05.07 – 06.07 – Formate de solo si duo din 3 muzicieni:

Louis Sclavis (Lyon, Franța), Ralph Alessi (New York),

Lucian Ban, (România/New York) | Jazz Updates

07.07 – Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors, Vincent Peirani &

Émile Parisien | Gărâna Jazz Festival

08.07 – Avishai Cohen Trio, Trygve Seim Quartet | Gărâna Jazz Festival

09.07 – Nils Peter Molvaer Band, The Letter – Shri Sriram &

Bugge Wesseltoft | Gărâna Jazz Festival

10.07 – Mohini Dey, David Helbock Trio | Gărâna Jazz Festival

11.07 – Lars Danielsson Quartet, Vandercris | Gărâna Jazz Festival

Sursa foto: Garana Jazz Fest / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.