VIDEO Prima zi din iunie: strat de zăpadă de 10 cm în munții Retezat și Parâng / Ce spun salvamontiștii

VIDEO Prima zi din iunie: strat de zăpadă de 10 cm în munții Retezat și Parâng / Ce spun salvamontiștii

0

Prima zi din iunie a adus un strat de zăpadă de 10 cm în munții Retezat și Parâng încă de dimineață, salvamontiștii spun că toți cei care intenționează să urce pe creste trebuie să fie foarte atenți la trasee.

Ninsoarea este mai abundentă la peste 1.600 de metri. Salvamontiștii din Hunedoara atrag atenția că zăpada este înșelătoare, pentru că s-a depus peste bolovanii care abia au scăpat de stratul din iarnă și primăvară.

„S-a depus un strat de zăpadă considerabil, de 5 până la 10 centimetri. Le recomandăm turiştilor să abordeze traseele cu precauţie sau chiar să-şi anuleze, pe cât posibil, turele pe munte, în următoarele zile şi la sfârşitul de săptămână. Zăpada este proaspătă, înşelătoare, depusă peste bolovanii care abia au fost descoperiţi”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de ziardehunedoara.ro.

Sursa foto: Salvamont Hunedoara / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.