Zborurile către și dinspre Paris pot avea întârzieri din cauza unei greve pe aeroporturile orașului, până pe 5 iulie

Zborurile către și dinspre Paris pot avea întârzieri din cauza unei greve pe aeroporturile orașului, până pe 5 iulie

0

Zborurile către și dinspre Paris pot avea întârzieri din cauza unei greve pe aeroporturile orașului, până pe 5 iulie, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, sindicatele din Aeroporturile din Paris (ADP), Roissy Charles-de-Gaulle şi Orly, au lansat un apel la grevă până luni și pot fi afectați toți călătorii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța.

În aceste condiții, există posibilitatea apariției unor întârzieri la decolarea și aterizarea avioanelor pe cele două aeroporturi menționate, în intervalul de timp vizat.

MAE precizează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Daniel Kist / Pexels

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.