VIDEO Schema de despăgubire pentru HoReCa a fost lansată. Detalii despre cum se completează solicitările

VIDEO Schema de despăgubire pentru HoReCa a fost lansată. Detalii despre cum se completează solicitările

0

Schema de despăgubire pentru HoReCa a fost lansată marți, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, care susține că procesul de aplicare este „foarte simplu și în întregime online”, fiind necesare doar trei documente: autorizația de funcționare din 2019 și cea pe 2020 și un raport de expertiză despre proveniența pe CAEN-uri a cifrei de afaceri, furnizată de un expert contabil sau auditor.

„Banii nu se vor da pe principiul primul venit, primul servit, ci vor fi dați pentru toată lumea. Dacă se depășește bugetul, vor fi împărțiți proporțional la toți. Deci nu există niciun stimulent să aplice cineva la începutul perioadei de aplicare și nici la final”, a scris ministrul pe contul de Facebook.

Firmele din domeniul HoReCa eligibile pot obține un grant de maximum 20% din baza de calcul, în limita a 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar, potrivit OUG 224/2020.

Ministerul a pregătit și tutorial video care arată pas cu pas cum se face o aplicație pentru această schemă.


„Sfatul meu este să-l urmăriți și apoi să faceți aplicația, pentru că nu contează momentul în care o faceți, aveți la dispoziție până pe 20 iulie”, a precizat ministrul Claudiu Năsui.

Vezi toate documentele și anexele:


1.Anexa-1-Formular-inscriere.doc 
2.Anexa-2-Contract-de-finantare .doc 
3.Anexa-3-Model Imputernicire.docx   
4.Anexa-4-Declaratie-ajutor-de-stat.doc   
5.Anexa-5-Declaratie tip întreprindere.doc   
6.Anexa-6-Calcul-intreprinderi.doc 
7.Anexa-7- Anexa raport.docx   
8.Anexa-8-lista aimmaipe.doc 
9. Procedura HORECA actualizata la 28.06.2021.doc  

Ulterior acestui anunț, Ministerul Economiei a venit cu noi precizări și solicită transmiterea pe email a datelor de identificare ale expertului contabil/auditor dacă este cazul.

Comunicatul de presă integral al Ministerului Economiei:

„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului solicită operatorilor economici care întâmpină dificultăți în identificarea experților contabili sau auditorilor din lista inclusă în aplicația informatică să transmită pe email-ul dgas@economie.gov.ro datele de identificare ale expertului contabil/auditor constând în:
-nume si prenume
-CNP
-membru CECCAR / CAFR
-număr carnet/autorizație/ID
Datele vor fi centralizate și validate cu CECCAR și CAFR, după care vor fi introduse în lista inclusă în aplicația informatică, unde este cazul. Validarea datelor de identificare ale expertului contabil/auditor aparține în exclusivitate CECCAR / CAFR, după caz.
Reamintim operatorilor economici ca Ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă. Schema nu este făcută pe principiul primul venit, primul servit. Întreaga sumă alocată se împarte proporțional tuturor beneficiarilor eligibili”.

Sursa foto: HORA / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.