VIDEO Palatul Regal: Tronul Regelui Carol I al României va fi expus după mai bine de 70 de ani / Accesul este gratuit pe 10 mai

VIDEO Palatul Regal: Tronul Regelui Carol I al României va fi expus după mai bine de 70 de ani / Accesul este gratuit pe 10 mai

0

Tronul Regelui Carol I al României este expus, pentru prima dată, după mai bine de 70 de ani, cu ocazia Zilei Regalităţii, pe 10 mai, potrivit unui anunț public al Muzeului Naţional de Artă al României.

Muzeul a precizat că acest lucru este posibil grație unui parteneriat dintre MNAR și Muzeul Golești.

Piesa de mobilier poate fi admirată în Sala Tronului a fostului Palat Regal, amplasată pe estrada de trei trepte, așa cum a fost întotdeauna tronul poziționat, a detaliat MNAR, pe contul de Facebook.

Tronul şi Spaţiile Istorice, respectiv Sala Tronului, Sufrageria Regală şi Scara Voievozilor pot fi vizitate luni, 10 mai, gratuit, în intervalul orar 10,00 – 18,00.

Potrivit sursei citate, odată ce România a fost proclamată Regat, au fost confecționate două tronuri, pentru cei doi suverani ai țării, Regele Carol I și Regina Elisabeta.

Tronurile au fost confecționate din lemn aurit și ornate cu pietre prețioase, pe spătar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I și Elisabeta, realizate în bronz poleit și aplicate pe plăci de onix algerian.

Vezi aici detalii despre tronurile regale, într-o înregistrare video a Muzeului Golești.

Sursa foto: Muzeul Național de Artă al României / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.