GALERIE FOTO Încă un motiv de mers în Delta Dunării: s-au întors păsările flamingo

GALERIE FOTO Încă un motiv de mers în Delta Dunării: s-au întors păsările flamingo

0

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță încă un motiv de mers în Deltă: revenirea păsărilor flamingo, una dintre speciile care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației.

49 exemplare de păsări flamingo au fost descoperite de inspectorii ecologi din cadru RBDD în zona lacului Sărături Murighiol, iar alte aproximativ 60 au fost observate pe lacul Tuzla, tot din Rezervația Delta Dunării.

„Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării”, precizează reprezentanții ARBDD.

Specialiștii spun că penajul păsărilor flamingo își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă.

Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți, explică ARBDD.
„Urmare schimbărilor climatice este posibil ca aceste păsări să devină o prezență obișnuită în RBDD însă trebuie păstrate și condițiile speciale ale acestei zone sensibile”, au revenit cu precizări administratorii Deltei Dunării.

Sursa foto: – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.