VIDEO Ce oraș va fi Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022? / Competiția este deschisă

VIDEO Ce oraș va fi Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022? / Competiția este deschisă

0

Comisia Europeană așteaptă înscrierile pentru Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022, până pe 16 iunie, o inițiativă care recunoaște realizările remarcabile în turismul inteligent din orașele europene.

„Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra industriei turismului. Cu multe orașe și destinații care doresc acum să se redreseze și să crească din nou, este relevant să dezvoltăm și să implementăm practici inteligente de turism adaptate la tranziția verde și digitală”, precizează Comisia Europeană.  

Turismul inteligent este definit de excelența destinațiilor turistice din întreaga UE în cele patru domenii: 1) accesibilitate, 2) sustenabilitate, 3) digitalizare, 4) patrimoniu cultural și creativitate. 

Vezi aici criteriile pentru înscriere a orașelor: Ghidul pentru solicitanți

Turismul este a treia cea mai mare activitate socio-economică a Uniunii Europene, reprezentând aproximativ 10% din PIB-ul UE. Sectorul joacă un rol crucial pentru creșterea economică și generarea de locuri de muncă, dar deține încă un potențial neexploatat – în special în domeniul turismului inteligent. Inovația, accesibilitatea și durabilitatea sunt viitorul turismului, susține Comisia Europeană.

Ce urmează după depunerea candidaturii

  • Un comitet de experţi independenţi va evalua aplicaţiile vor fi evaluate
  • Șapte oraşe vor fi incluse pe o listă scurtă și vor fi invitate să-și susțină candidatura în faţa Juriului european
  • Juriul european va selecta doi câştigători, care vor fi desemnate Capitalele Europene ale Turismului Inteligent 2022.
  • Anunțul oficial va fi făcut în noiembrie 2021.

Premiile

Cele două orașe care vor primi titlul de Capitală europeană a turismului inteligent 2022 vor primi asistență în comunicare și branding pentru promovarea destinației lor în mass-media și online pe parcursul anului 2022.

Orașele vor primi o sculptură pe care să o instaleze în zona centrală, un videoclip promoțional privind destinația și oferta de turism inteligent și multe alte activităţi promoţionale şi vizibilitate la nivel UE.

Istoric

Este a treia ediție a competiției Capitala Europeană a Turismului Inteligent.

Goteborg şi Malaga au fost selectate pentru anul 2020.

Helsinki şi Lyon au fost primele câştigătoare ale titlului de Capitală Europeană a Turismului Inteligent 2019.

Data limită pentru depunerea cererilor este 16 iunie 2021 până la ora 17:00 CET.

Sursa foto: Comisia Europeană

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.