Veneția va introduce o taxă de 5 euro pentru turiștii de o zi, în anumite perioade. Măsura a fost luată pentru a proteja orașul
Credit foto: Travelero

Veneția va introduce o taxă de 5 euro pentru turiștii de o zi, în anumite perioade. Măsura a fost luată pentru a proteja orașul

0

Veneția va introduce o taxă de 5 euro pentru turiștii de o zi, ca măsură de a proteja orașul de turismul de masă, potrivit unei decizii a Consiliului local.

Esențial: Potrivit deciziei, taxa de 5 euro ar urma să fie percepută din primăvara anului 2024, cu o perioadă de testare.

Regulamentul pentru stabilirea și reglementarea taxei de acces, cu sau fără transportator,  se va aplica atât în Veneția, cât și în celelalte insule mai mici ale lagunei.

Prevederea stabilește liniile directoare pentru introducerea unui nou sistem de management al fluxurilor turistice. Urmează să fie stabilite modalitățile de control și sancțiunile. Va fi realizată și o platformă multilingvă de înscriere a turiștilor.

Util: Taxa de acces trebuie plătită de persoanele de peste 14 ani care intră în Veneția și insule pentru o zi.

Vor fi și categorii de exceptări și scutiri:

Sunt excluși de la plata taxei rezidenții municipiului Veneția, lucrătorii (angajați sau lucrători pe cont propriu). Nu vor plăti taxa navetiștii, studenții universităților situate în orașul antic sau în insule, minorii.

Vor fi scutiți de la plata taxei turiștii care au cazarea rezervată pe teritoriul municipal (turiști peste noapte). Vor mai fi scutiți rezidenții din regiunea Veneto, persoanele care au nevoie de îngrijire. Vor beneficia de scutire și sportivii care participă la competiții, forțele de poliție de serviciu sau elevii de liceu aflați în excursie.

Rezidenții din Veneto nu vor plăti nicio contribuție, dar vor avea obligația de a înscrie pe platformă.

În perioada de testare din primăvară vor fi stabilite zilele/perioadele/orele considerate foarte aglomerate.

„Trebuie să încercăm să găsim un sistem care să protejeze orașul de turismul de masă. Este o invitație pentru turiștii de zi să nu vină în acele zile. Dacă se hotărăsc să facă acest lucru, să facă rezervare. Și, dacă nu sunt scutiți, să plătească taxa de acces”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

 

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat