UTIL Ce trebuie să știe participanții la spectacolele-test de operă și teatru din acest week-end
Sursa foto: Opera Națională București / Facebook

UTIL Ce trebuie să știe participanții la spectacolele-test de operă și teatru din acest week-end

0

Recomandarea autorităților pentru participanții la spectacolele-pilot este să evite spațiile aglomerate și, în următoarele 2 săptămâni, să încerce să se întâlnească doar cu persoanele cu care se văd de obicei.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat, vineri seara, că programul-pilot care conține trei spectacole de operă și teatru în acest week-end vor testa „normalitatea”.

„Ne dorim ca după aceste evenimente să știm care sunt riscurile de infectare cu SARS-CoV2 după astfel de întâlniri, în spații închise, unde participă mulți oameni vaccinați cu schema completă. Concluziile pe care le vom trage după aceste evenimente ne vor ajuta să punem pe hârtie reguli clare pentru spectacolele care vor urma. Artiști, organizatori, spectatori, cu toții ne dorim să participăm la spectacole!”, a postat Andrei Baciu pe contul de Facebook.

La spectacolele-test pot participa doar persoanele vaccinate cu ambele doze. Ei nu trebuie însă să aibă adeverința de vaccinare la ei, pentru că vor fi verificați în sistem.

„Organizatorii vor face verificările necesare în platforma națională și le vor transmite tuturor ce au de făcut în eventualitatea în care vor apărea simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Recomandarea noastră pentru cei care participă la aceste evenimente-pilot este să evite spațiile aglomerate, iar în următoarele 2 săptămâni să încerce să se întâlnească doar cu persoanele cu care se văd de obicei”, a mai spus Andrei Baciu.

Ce spectacole vor fi în acest week-end

Primul spectacol-test a încpeut deja, la ota 19.00, la Opera Opera Națională București. și anume Gala Extraordinară ”Libera Musica”.
Sâmbătă, vor fi spectacole-test la Opera Națională Cluj-Napoca cu ”Faust” de Charles Gounod și la Teatrul Național București, care a pregătit ”Dineu cu proşti” de Francis Veber.

Sălile nu vor fi ocupate 100%, ci cel mult 70% din locuri vor fi puse la dispoziția spectatorilor.

Vezi și: Teatru și operă în spectacole-test cu public, în București și Cluj Napoca / În ce condiții se poate participa și cât durează apoi monitorizarea

Sursa foto: Opera Națională București / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.