Un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, provocând un incendiu – VIDEO

Un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, provocând un incendiu – VIDEO

0

Un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, provocând un incendiu, și a fost amendat cu 3.000 de lei, anunță Jandermeria Română.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 12.00.

Detalii: Un ghid montan a sesizat Jandarmeria montană prahoveană că un turist a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprizând iarba uscată din zonă. Din cauza curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat.

„Însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului. Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente”, detaliază Jandarmeria Română într-o postare pe Facebook.

Esențial: Jandarmeria precizează că orice incident de acest fel poate constitui un pericol real atât pentru oameni, cât și pentru natură. Dacă observați un început de incendiu, vă rugăm să îl semnalați în cel mai scurt timp jandarmilor montani sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

Credit foto: captură video

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.