Un nou punct de atracție în Geoparcul Țara Hațegului: DinoGarden, proiectul care face legătura dintre dinozauri și permacultură

Un nou punct de atracție în Geoparcul Țara Hațegului: DinoGarden, proiectul care face legătura dintre dinozauri și permacultură

0

Un nou punct de atracție în Geoparcul Țara Hațegului: DinoGarden, proiectul care face legătura dintre dinozauri și permacultură, anunță reprezentanții proiectului.

Esențial: Proiectul se adresează turiștilor care vor vizita expoziția „Balauri, dragoni, dinozauri” de la Casa Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București.

Permacultura este o modalitate de proiectare și design a așezărilor umane și sistemelor agricole perene, bazată pe imitarea relațiilor ce există în ecosistemele natural, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

În perioada următoare, vor fi organizate două ateliere de grădinărit despre nevoile plantelor anuale și cum se fac fertilizări cu macerate din plante, precum și despre importanța microbiologiei solului.

Util: În toamnă va fi organizată o zi a recoltei, în cadrul căreia va avea loc și un târg la care participanții vor putea face schimb de semințe tradiționale, obținute de ei.

Cel 12 comunități din teritoriul Geoparcului pot fi consultate aici.

Credit foto: Geoparcul Țara Hațegului

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat