Turiştii români evacuaţi din cauza incendiilor din regiunea Izmir – Kuşadasi au revenit la hoteluri. MAE menține atenționarea de călătorie pentru Turcia și Grecia

Turiştii români evacuaţi din cauza incendiilor din regiunea Izmir – Kuşadasi au revenit la hoteluri. MAE menține atenționarea de călătorie pentru Turcia și Grecia

0

Turiştii români evacuaţi din cauza incendiilor din regiunea Izmir – Kuşadasi au revenit la hoteluri. MAE menține atenționarea de călătorie pentru Turcia și Grecia pentru perioada următoare, din cauza riscului de incendii.

Esențial: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că are în atenţie situaţiile generate de producerea unor incendii de vegetaţie în Turcia și Grecia şi monitorizează evoluţiile acestora.

Până acum, la nivelul Ambasadei României la Atena şi al Consulatului General al României la Salonic nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Greciei.

În ceea ce priveşte incendiile din Turcia, Consulatul General al României la Izmir a fost notificat pe telefonul de urgenţă de mai mulţi cetăţeni români aflaţi în vacanță, care au precizat că au fost evacuaţi de către autorităţile locale din unităţile de cazare în care se aflau, fiindu-le puse la dispoziţie paturi, hrană şi apă potabilă.

Întrucât, în cursul nopţii de 29 spre 30 iunie incendiile au fost izolate, turiştii români au putut reveni la unităţile de cazare, continuându-şi sejurul, precizează MAE într-un comunicat de presă transmis luni.

Un reprezentant al Consulatului s-a deplasat şi astăzi la Kuşadasi, pentru a discuta cu cetăţenii românii cazaţi la hotelurile din această regiune.

Util: În Turcia, pe 29 iunie, erau înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zonele rurale și 14 în zone forestiere. MAE sfătuiește cetățenii români să verifice condițiile meteorologice și eventualele atenționări emise anterior deplasării, să manifeste precauție în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente, și să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7940, Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579 și Consulatului General al României la Istanbul: +90 212.358.0516, +90 212.358.3537.

În ceea ce privește Grecia, MAE reamintește că este în vigoare o atenționare de călătorie, emisă pe 28 iunie.

Potrivit acesteia, Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice avertiza că exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunile Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) și  Egeea de Sud (insulele Ciclade, insulele Dodecaneze).

Incendiile de vegetație pot crea perturbări suplimentare în zone mai extinse, cum ar fi întreruperile de curent și/sau de apă, calitatea slabă a aerului și închiderea drumurilor, preciza MAE.

Credit foto: Incendii Turcia / Captură video

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat