Turismul în Uniunea Europeană și-a revenit după blocajele din pandemie

Turismul în Uniunea Europeană și-a revenit după blocajele din pandemie

0

Turismul în Uniunea Europeană și-a revenit după blocajele din pandemia de COVID-19. În 2023, numărul estimat al nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică din UE a ajuns la 2,92 miliarde. Acest lucru înseamnă o depăşire de 1,6% a nivelului din 2019, potrivit unor date ale Eurostat – Oficiul European de Statistică.

Esențial: În 2023, au fost petrecute cu 171 de milioane de mai multe nopți în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană comparativ cu 2022 (creștere 6,3%). Totul s-a datorat în principal creșterii numărului de nopți petrecute de turiștii internaționali (+ 146 de milioane). În ceea ce privește numărul de nopți petrecute de oaspeții interni, creșterea nu a fost atât de substanțială (+ 25 de milioane).

Turiştii străini au fost responsabili pentru 46% din cele 2,92 miliarde nopţi de cazare în Uniunea Europeană din 2023.

Util: România a înregistrat o creștere de 10%.

Comparativ cu 2022, aproape toate statele membre UE au înregistrat creşteri în 2023, doar Luxemburg a raportat un declin de 0,1%.

În Malta și Cipru, creșterea a depășit 20 %. În alte 8 state membre UE, a depășit 10 %: Slovacia, Letonia, Bulgaria, Austria, Cehia, Portugalia, România și Grecia. În cifre absolute, cea mai mare creștere a numărului de nopți de cazare a fost observată în Germania (+ 32,8 milioane de nopți). Și Spania a avut de câștigat (+ 32,3 milioane de nopți).

În ceea ce privește cazarea, hotelurile şi unităţi de cazare similare au reprezentat segmentul dominant, cu 1,8 miliarde nopţi (63% din total). Urmează serviciile în vacanţe şi alte şederi de scurtă durată (24%). Campingurile au reprezentat 13 % din total, arată datele Eurostat.

Credit foto: Pexels / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat