Trenurile vor circula cu viteză redusă în mai multe zone din țară din cauza caniculei, în perioada 19 – 21 iunie

Trenurile vor circula cu viteză redusă în mai multe zone din țară din cauza caniculei, în perioada 19 – 21 iunie

0

Trenurile vor circula cu viteză redusă în mai multe zone din țară din cauza caniculei, în perioada 19 – 21 iunie, potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” SA.

Esențial: Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că, în perioada 19 – 21 iunie, traficul feroviar pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius se va desfășura în condiții speciale, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în anumite intervale orare.

Reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiții de siguranță.

Unde se întâmplă: Zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme pentru următoarele 3 zile sunt: nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, aflate sub incidența Codului Galben, respectiv Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, aflate sub incidența Codului Portocaliu.

CFR SA precizează că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 37 de grade, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe rețea.

Util: CFR SA recomandă călătorilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar

Credit foto: CFR Infrastuctură-Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat