Trenul Regal a ajuns în Tulcea și poate fi vizitat până pe 30 iulie. Care este programul de vizitare VIDEO

Trenul Regal a ajuns în Tulcea și poate fi vizitat până pe 30 iulie. Care este programul de vizitare VIDEO

0

Trenul Regal a ajuns în Tulcea și poate fi vizitat până pe 30 iulie, în cadrul evenimentelor care marchează aniversarea a 85 de ani de la intrarea primului tren în orașul de pe malul Dunării.

Esențial: Trenul Regal a fost amenajat în România. Vagoanele au fost construite la Ernesto Breda – Milano, în 1928-1929, și au fost cumpărate de Calea Ferată Română. Pentru a putea fi utilizate de către membrii Casei Regale,vagoanele au fost special amenajate la Uzinele din Grivița.

Inițial, trenul a avut 9 vagoane, la care se mai adăugau alte 3, pentru transportul autoturismelor și al personalului care însoțea trenul, potrivit CFR Infrastructură Constanța.

Vezi aici cum arată interiorul Trenului Regal. 

Util: Programul de vizitare este între orele 10.00 -17.00, în gara Tulcea, în perioada 28-30 iulie 2023.

Evenimentul are loc în cadrul festivalului Delta Waves, organizat cu prilejul inaugurării falezei din Tulcea. Delta Waves are loc în perioada 28-30 iulie. Vor fi organizate concerte, expoziții de fotografii vechi, proiecții de filme de arhivă și prezentări de meşteşuguri tradiționale.

Context: Ultima dată, Trenul Regal a ajuns în Dobrogea în data de 15 iunie 2018 și s-a oprit în gările Fetești, Cernavodă, Medgdia și Constanța. A fost marcată astfel împlinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România și 160 de ani de la începerea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanța.

Linia Medgidia-Tulcea a fost începută în anul 1911 și finalizată în 1938. Ea a fost construită în 3 etape: Medgidia-Ester, Ester-Hamangia și Hamangia-Tulcea, adică, în prezent, Medgidia-Târgușor, Târgușor-Baia, Baia-Babadag.  Linia 804, Medgidia – Tulcea a fost finalizată pe 25 martie 1938, după inaugurarea ultimei porțiuni dintre Babadag și Tulcea. Tulcea era ultimul oraș reședință de județ de pe teritoriul actual al României, care nu era legat prin cale ferată de restul țării.

Credit foto: pagina Facebook CFR Infrastructura Constanta

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat