Tour de France, etapa din România: mai multe străzi și artere din București sunt închise circulației duminică, între orele 07:00 și 14:00

Tour de France, etapa din România: mai multe străzi și artere din București sunt închise circulației duminică, între orele 07:00 și 14:00

0

Tour de France, etapa din România: mai multe străzi și artere din București sunt închise circulației duminică, între orele 07:00 și 14:00, pentru desfăşurarea cursei de ciclism.

Esențial: Bucureştiul va fi gazda L’Étape Romania by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume, duminică, 27 august. Vor fi blocate artere importante ale capitalei începând cu ora 07:00 dimineaţa, circulația urmând să se reia după ora 14:00.

România se află pentru al doilea an pe harta internaţională a prestigiosului eveniment L’Étape. Vor fi peste 2.000 de concurenţi aşteptaţi la start, care vor concura pe trei trasee, precizează organizatorii.

Util: Străzi şi artere închise

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către Bucureşti, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Ştirbei Vodă şi Ion Câmpineanu, Şoseaua Kiseleff, Străzile Buzeşti, Berzei, V. Pârvan. B.P. Haşdeu şi Bd. Libertăţii.


Programul evenimentului din 27 august, acţiuni şi activităţi în Race Village-ul amplasat în Piaţa Constituţiei:

08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscrişi pe traseul City Adventure de 14 km

09:00 – vor pleca în cursă cei înscrişi pentru traseele The Ride, de 42 km şi The Race, de 85 km.

13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activităţi şi surprize atât pentru concurenţi cât şi pentru vizitatori

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare pentru hidratarea  concurenţilor: unul în zona de start şi finish, unul la Arena Naţională şi unul în Piaţa Victoriei. De asemenea, concurenţii au la dispoziţie suport tehnic fix în aceleaşi zone ca punctele de hidratare şi unul mobil, care va însoţi plutonul pe întreaga cursă.

L’Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfăşurate în 25 de ţări în 2023 şi 30 de evenimente globale. L’Étape by Tour de France oferă cicliştilor amatori posibilitatea de a concura sau de a experimenta o etapă de Turul Franţei chiar la ei acasă. Turul Franţei este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume şi este o marcă premium pentru ciclism.

Credit foto: L’Étape Romania by Tour de France / Facebook

 

 

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat