Teatrul Național Timișoara: Când statul stinge lumina, publicul o aprinde, opțiunea pentru teatru înseamnă civism. Cum au jucat actorii în beznă VIDEO

Teatrul Național Timișoara: Când statul stinge lumina, publicul o aprinde, opțiunea pentru teatru înseamnă civism. Cum au jucat actorii în beznă VIDEO

0

Teatrul Național Timișoara a reacționat în legătură cu spectacolul O scrisoare pierdută, de joi seara, când actorii au fost nevoiți să joace în beznă, în urma unei pene de curent: „Când statul stinge lumina, publicul o aprinde”.

Esențial: Pana de curent a durat câteva minute și a afectat centrul şi nordul oraşului Timişoara.

„Show must go on! O SCRISOARE PIERDUTĂ pe scena Teatrului Național din Timișoara (TNT). Enel lasa mare parte din Timișoara în beznă. Publicul aprinde lanternele telefoanelor și spectacolul a putut continua până la finalul primei părti. Îsi aduce cineva aminte cum era înainte de 1989? Astăzi, în continuare, când statul stinge lumina, publicul o aprinde”, a fost prima reacție a Teatrului Național Timișoara, în urma incidentului de joi seara.

Ulterior, TNT a revenit cu precizări și a definit întâmplarea ca fiind „o lecție despre legătura fundamentală dintre actori și public”.

Declarație: „Un accident, o pană de curent căzută într-un moment nepotrivit s-a transformat într-o splendidă lecție despre legătura fundamentală care există între actorii de pe scenă și spectatorii din sala de spectacol. Aprinzând lanternele telefoanelor mobile, publicul a luminat scena, iar spectacolul a continuat în sclipirea a sute de leduri.

Continuarea spectacolului de către actorii Teatrului Național din Timișoara la lumina lanternelor din telefoane a fost o alegere asumată de publicul Teatrului Național, răspuns pe care spectatorii l-au dat binecunoscutului actor timișorean Ion Rizea, interpretul rolului Nae Cațavencu, în dubla lui calitate de actor și director general adjunct.

Iluminarea scenei finale de către public, susținerea jocului actorilor prin lumina telefoanelor mobile ale publicului Teatrului Național are o încărcătură uriașă: dovedește că  România se dezvoltă cu adevărat prin cultură, că opțiunea pentru teatru înseamnă civism, că – dincolo de toate exemplele negative – societatea este mult mai educată și mai implicată organic decât ne-ar lăsa să mai credem stridențele din spațiul public”, susțin reprezentanții TNT, într-un comunicat de presă.

Pana de curent a afectat și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, însă spectacolul a fost întrerupt până la remedierea defecțiunii.

„Mulțumim publicului că a așteptat să revina energia electrică și că a dorit să vadă spectacolul până la final! NINE a avut azi  spectatori extraordinari!”, a fost reacția Teatrului Maghiar după spectacolul de joi seara.

 

Credit foto: Captură video TNT

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.