Teatru și operă în spectacole-test cu public, în București și Cluj Napoca / În ce condiții se poate participa și cât durează apoi monitorizarea
Sursa foto: Opera Națională București / Facebook

Teatru și operă în spectacole-test cu public, în București și Cluj Napoca / În ce condiții se poate participa și cât durează apoi monitorizarea

0

Ministerul Culturii va organiza, în perioada 14-16 mai, patru evenimente-pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Potrivit Ministerului Culturii, spectacolele-test vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti (ONB), la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Cele organizate în exterior, vor fi la Opera din Capitală.

Participanţii trebuie să ştie însă că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe-pilot desfăşurate în alte ţări. Totodată, doresc să mulţumesc tuturor partenerilor de dialog şi instituţionali care sunt alături de noi pentru a putea implementa eficient cele patru evenimente programate”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit comunicatului de presă.

Calendarul este următorul:

  • 14 mai, intervalul 19,00-21,00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;
  • 15 mai, intervalul 19,00-21,00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;
  • 15 mai, intervalul 19,00-21,00, „Faust” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;
  • 16 mai, intervalul 19,00-21,00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

Propunerea Ministerului Culturii este ca la spectacolele-pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost vaccinate.

Evenimentul-pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Condiţiile de participare urmează să fie aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii.

Accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Biletele vor putea fi achiziţionate începând de marţi, 11 mai, de pe platformele online ale celor trei instituţii. Persoanele doritoare trebuie să aibă în vedere că există obligativitatea completării tuturor câmpurilor special create pe platformele de ticketing în vederea monitorizării ulterioare.

Sursa foto: Opera Națională București / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.