Spotlight Festival revine în București cu tema Geometry of the City, între 21-23 aprilie
Credit foto: Spotlight Festival

Spotlight Festival revine în București cu tema Geometry of the City, între 21-23 aprilie

0

Spotlight Festival revine în București cu tema Geometry of the City, între 21-23 aprilie, cu o experienţă multimedia imersivă creată de artişti din Olanda, Franţa, Austria, Ungaria şi România.

Esențial: Timp de trei zile, clădiri celebre, monumente istorice de pe Calea Victoriei, dar și locaţii în premieră pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni, își vor schimba înfăţişarea prin sesiuni de video mapping, proiecţii de light art şi instalaţii multimedia, prezentate în premieră.

Este cea de-a şaptea ediţie Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii.

Util: Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.00 și se încheie la ora 23.00. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în cele trei zile ale Festivalului traficul rutier va fi restricționat  pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bulevardul Dacia şi Bulevardul Regina Elisabeta, între orele 19.00-23.00, fără a fi afectate cele două intersecţii.

Ediţia Spotlight din acest an se numeşte Geometry of the City şi îşi propune să transforme geometria oraşului prin trei zile de spectacole de lumină, culoare şi sunet, inclusiv statuile oraşului vor fi animate prin proiecţii de light art. Statuia ecvestră a lui Carol I, Ansamblul monumental Iuliu Maniu din Piaţa Revoluţiei și Statuia lui Corneliu Coposu prind viaţă într-un spectacol de lumină şi culoare creat de Les Ateliers Nomad în cadrul programului „Statui vii”, o campanie iniţiată de MONUMENT for, ce îşi propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice.

Noutăți: Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest este inclus în circuitul festivalului cu o proiecţie luminoasă de foarte mari dimensiuni, sub semnătura artistului Roman Tolici. Va fi și o instalaţie în Centrul istoric, pe faţada Hanului Gabroveni, sediul Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB.

Potrivit organizatorilor, un alt element de noutate este muzica corală inclusă în programul Spotlight ca element de inspiraţie pentru un spectacol de videomapping. Spotlight Festival 2023 marchează împlinirea a 60 de ani de existenţă pentru Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” cu o sesiune de videomapping pe faţada Teatrului Odeon, realizată de Mindscape Studio.

Vezi aici programul integral al Spotlight Festival.

În 2022, cea de-a şasea ediţie a Spotlight, intitulată „Made in RO”, a fost organizată în perioada 14 şi 16 octombrie, principalele destinații fiind Calea Victoriei şi Arcul de Triumf.

Din anul 2023, Spotlight Festival este membru al celei mai ample reţele internaţionale de festivaluri ale luminii – The International Light Festivals Organisation, conectând astfel Bucureştiul cu cele mai mari oraşe ale lumii care găzduiesc evenimente spectaculoase de new media în spaţiul public.

Spotlight Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul MONUMENT for – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.

Credit foto: Spotlight Festival

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.