Satele turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages” se pot înscrie până la 1 iunie

Satele turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages” se pot înscrie până la 1 iunie

0

Satele turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages” se pot înscrie până la 1 iunie, potrivit unui anunț al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), care marchează startul selecției naționale.

Esențial: MAT va alege 8 sate care vor fi propuse Organizației Mondiale a Turismului (OMT) în competiția internațională pentru titlul de cel mai bun sat turistic. În 2022, satul Rășinari, Mărginimea Sibiului, a primit titlul „Best Tourism Villages”.

Condiții: Pentru a fi eligibil, satul trebuie să aibă o densitate scăzută a populației și cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității, precizează Ministerul.

Criteriile de selecție sunt: resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitate economică, socială și de mediu, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranță și securitate, materiale de prezentare (video, imagini).

Util: Pentru participarea la concurs trebuie completat, în limba engleză, formularul Application Form care include Candidacy Document și General Presentation Template. Acestea pot fi descărcate de AICI .

Candidaturile se vor trimite către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, via e-mail, la adresa iulia.dangulea@mturism.ro, până la data de 01 iunie 2023.

Regulamentul integral de desfășurare a concursului poate fi consultat AICI.

Ce urmează: Satele selectate pot fi desemnate „Best Tourism Villages” sau pot fi incluse in Programul Upgrade, urmând să beneficieze de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate identificate ca fiind mai puțin dezvoltate în urma evaluării.

Satele recunoscute ca „Best Tourism Villages”, precum și cele selectate pentru a participa în Programul Upgrade, vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici.

 

Credit foto: Travelero.ro

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.