Șapte zile de caniculă în Grecia, temperaturile pot ajunge la 43 de grade Celsius

Șapte zile de caniculă în Grecia, temperaturile pot ajunge la 43 de grade Celsius

0

Șapte zile de caniculă în Grecia, unde temperaturile pot ajunge la 43 de grade Celsius, anunță MInisterul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenționare de călătorie.

Esențial: Serviciul de Meteorologie din Grecia (EMY) a emis un cod roşu de caniculă, temperaturile urmând să atingă valori de până la 43 de grade Celsius, în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul ţării, potrivit MAE. Sunt cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală.

Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate, gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.: crengi, vegetaţie, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

Util: Legislaţia din Grecia interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera, astfel, apariţia unui focar de incendiu, atenționează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Credit foto: Pexels/ Diego F. Parra

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.