Șapte filme intră în competiția oficială a Bucharest International Film Festival

Șapte filme intră în competiția oficială a Bucharest International Film Festival

0

Șapte filme intră în competiția oficială a Bucharest International Film Festival (BIFF), anunţă organizatorii celei de-a XIX-a ediţii, care se va desfășura în perioada 15-22 septembrie.

Esențial: Cele şapte filme confirmate din competiţia BIFF-2023.

  • „Totem”, regizat de Lila Aviles (Premiul juriului ecumenic – Berlinale 2023).
  • „The Sweet East”, în regia lui Sean Price Williams. Filmul a fost nominalizat la Cannes Film Festival 2023 – Quinzaine des cineastes.
  • „Disco Boy”, semnat de Giacomo Abbruzzese, – Ursul de Argint Berlinale 2023 – Contribuţie Artistică Remarcabilă Helene Louvart).
  • „Past Lives” este un film scris şi regizat de Celine Song. A avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Sundance şi în Germania, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.
  • „Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Pham Thien An. Filmul a primit trofeul Camera d’Or la cea de-a 76 ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.
  • „Day of the Tiger (Tigru)”, regizat de Andrei Tănase. Filmul a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Rotterdam și a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului în cadrul Festival premiers plans D’Angers 2023).
  • „Ein schoner Ort (A Good Place)”, în regia Katharinei Huber. A fost nominalizat la categoria Cineasti del presente din cadrul Festivalului de film de la Locarno 2023.

Util: Filmele vor fi proiectate în Sala Mare-ARCUB, Cinema Muzeul Ţăranului, CREART – Grădina cu filme şi Cinema Union.

Biletele vor putea fi achiziţionate curând atât de la cinematografele partenere cât şi online de pe eventbook.ro.

Până pe 15 august se fac înscrieri pentru echipa de voluntari a BIFF 2023.

BIFF este singura competiţie din Bucureşti dedicată exclusiv lungmetrajelor.

Bucharest International Film Festival este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României şi realizat cu sprijinul Ministerului Culturii. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Credit foto: pagina de Facebook – Bucharest International Film Festival

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat