Salată cu icre de știucă de Tulcea, nouă indicație geografică pentru România

Salată cu icre de știucă de Tulcea, nouă indicație geografică pentru România

0

Comisia Europeană a aprobat cererea de includere a preparatului „Salată cu icre de știucă de Tulcea” în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP), potrivit unui anunț oficial.

„Salată cu icre de știucă de Tulcea” este o cremă făcută din ulei alb de floarea soarelui obținut din icre de pește amestecate cu apă carbogazoasă și suc de lămâie. Este produs în regiunea Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării, la capătul sud-estic al României, precizează Comisia Europeană în anunț.

„Salată cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care folosește în principal materii prime din regiune, ceea ce creează o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării.

Citește cererea depusă pentru ca „Salata cu icre de știucă de Tulcea” să obțină recunoașterea de indicație geografică

Ce alte produse din România mai au eticheta de indicație geografică :  

  • Telemeaua de Sibiu
  • Cârnații de Pleșcoi
  • Scrumbia de Dunăre afumată
  • Novacul afumat din Țara Bârsei
  • Telemeaua de Ibănești
  • Salamul de Sibiu
  • Magiunul de prune de Topoloveni
  • Cașcavalul de Săveni

Recunoașterea unui produs ca indicație geografică este echivalent cu o garanție pentru consumatori că este un produs de calitate și ajută, totodată, producătorii.

Sursa foto: Comisia Europeană în România

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.