Comisia Europeană a aprobat cererea de includere a preparatului „Salată cu icre de știucă de Tulcea” în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP), potrivit unui anunț oficial.
„Salată cu icre de știucă de Tulcea” este o cremă făcută din ulei alb de floarea soarelui obținut din icre de pește amestecate cu apă carbogazoasă și suc de lămâie. Este produs în regiunea Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării, la capătul sud-estic al României, precizează Comisia Europeană în anunț.
„Salată cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care folosește în principal materii prime din regiune, ceea ce creează o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării.
Ce alte produse din România mai au eticheta de indicație geografică :
- Telemeaua de Sibiu
- Cârnații de Pleșcoi
- Scrumbia de Dunăre afumată
- Novacul afumat din Țara Bârsei
- Telemeaua de Ibănești
- Salamul de Sibiu
- Magiunul de prune de Topoloveni
- Cașcavalul de Săveni
Recunoașterea unui produs ca indicație geografică este echivalent cu o garanție pentru consumatori că este un produs de calitate și ajută, totodată, producătorii.
Sursa foto: Comisia Europeană în România