„Rethinking Tourism” de Ziua Mondială a Turismului

„Rethinking Tourism” de Ziua Mondială a Turismului

0

Ziua Mondială a Turismului este celebrată în fiecare an pe 27 septembrie, din anul 1980, fiind o decizie a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), o agenție specializată a ONU.

Esențial: Travelero, cu sloganul său – Bagajul tău de știri, este regândit și se relansează de Ziua Mondială a Turismului.

În acest an, tema aleasă de OMT este „Rethinking Tourism” („Regândind turismul”), iar țara gazdă este Indonezia, în renumitul Bali.

„Rethinking Tourism” este o invitație la regândirea și repornirea creşterii sectorului turistic, considerat un factor de stimulare a redresării economice, inclusiv în comunităţile rurale.

Pentru a marca această zi, OMT a lansat primul său raport privind Ziua Mondială a Turismului, intitulat „Regândind turismul: de la criză la transformare”.

De ce 27 septembrie: Decizia de a sărbători anual Ziua Mondială a Turismului a fost luată în septembrie 1979, în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, care a avut loc la Torremolinos (Spania). 27 septembrie este ziua în care se aniversează şi adoptarea statutului OMT, în 1970.

Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume un an mai târziu, pe 27 septembrie 1980. În fiecare an, OMT stabilește o temă de dezbatere şi allege o ţară gazdă pentru festivități.

Potrivit oficialilor Organizaţiei Mondiale a Turismului, se estimează că turismul va avea o creștere cu o rată de trei procente pe an până în 2030.

Ce urmează: În 2023, Ziua Mondială a Turismului va fi celebrată în Arabia Saudită.

Credit foto: World Tourism Organization / Facebook

Sursa informații: World Tourism Organization (UNWTO)

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.