Record absolut la Concursul Enescu: cel mai tânăr artist care intră într-o finală, un violoncelist de 14 ani

Record absolut la Concursul Enescu: cel mai tânăr artist care intră într-o finală, un violoncelist de 14 ani

0


Organizatorii Concursului Internațional George Enescu au anunțat că trei violonceliști din România, Germania și Coreea de Sud s-au calificat în finală. Unul dintre aceștia are doar 14 ani, Jaemin Han (Coreea de Sud), fiind cel mai tânăr concurent care a intrat în finală în istoria Concursului Enescu.

Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania) și Jaemin Han (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate joi seară de juriul de specialitate format din David Geringas (Președintele Juriului), Myung-Wha Chung, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Frans Helmerson, Arto Noras, Jérôme Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi și Raphael Wallfisch, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Jurizarea a fost făcută într-un sistem hibrid: 5 membri ai juriului sunt prezenți la București, urmărind recitalurile semifinaliștilor în direct, la Ateneul Român, iar 5 au vizionat prestațiile tinerilor muzicieni prin transmisiune online.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii de Violoncel care are loc sîmbătă, 15 mai, la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei finaliști ai Secțiunii, având în program Dvořák Cello Concerto in B minor Op. 104, Elgar Cello Concerto in E minor Op. 85 și Shostakovich Cello Concerto No. 1 in E flat Major Op. 107.

Biletele pentru Finala de Violoncel, precum și pentru celelalte evenimente din cadrul Concursului, sunt disponibile exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim.

Concertele pot fi urmărite în Sala Ateneului, unde prețul unui bilet este de 65 lei.

Accesul în sala de concert se va face cu îndeplinirea unor condiții sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate.

De asemenea, organizatorii pun la dispoziție bilete și a abonamente pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor extraordinare. Acestea pot fi achiziționate de AICI.

Ștefan Cazacu (n. 1994) a studiat la București și Viena, cu profesorii Marin Cazacu, Răzvan Suma și Reinhard Latzko. A susținut recitaluri în România, Olanda, Israel, Austria, Germania și a colaborat ca solist cu toate orchestrele simfonice din România, dar și cu Filarmonica din Chișinău sau cu Orchestra de Tineret din Alicante.

Sebastian Fritsch (n. 1996) a studiat la universitățile de muzică din Freiburg și Weimar, formarea sa fiind completată în prezent la Academia Kronberg, sub îndrumarea profesorului Wolfgang Emanuel Schmidt. Câștigător al Concursului de Muzică din Germania în 2019, Sebastian cântă la un violoncel Thorsten Theis din 2016.

Jaemin Han (n. 2006) este laureat la Concursul Internațional din Osaka și la Concursurile Internaționale de Violoncel Dotzauer și David Popper. Este îndrumat de profesorii Kangho Lee și Myung-wha Chung și a concertat ca solist cu Orchestrele Filarmonicilor din Wonju, Seul și Bucheon.

Premiile secțiunii de Violoncel sunt în valoare de 30.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Programul complet al Concursului poate fi consultat AICI.

Listele complete ale concurenților care vor participa în semifinalele pe secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea „Rezultate”.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică, mia transmit organizatorii.

Sursa foto: Captură video

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.