Pregătiri pentru certificatul de călătorie: Franța și Malta sunt primele două țări care testează acest sistem
Sursa foto: Wilfried Pohnke / Pixabay

Pregătiri pentru certificatul de călătorie: Franța și Malta sunt primele două țări care testează acest sistem

0


Certificatul european de călătorie a intrat în faza de teste tehnice, primele două țări care verifică interoperatibilitatea bazelor de date sunt Franța și Malta.

Această fază nu implică utilizarea datelor reale sau participarea cetățenilor. Dar de la 1 iunie, țările membre vor putea începe să utilizeze sistemul în condiții reale dacă sunt gata, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke, scrie RTL Info.

Sistemul este dezvoltat de companiile germane T-Systems și SAP.

Certificatul de călătorie – certificatul verde digital – face încă obiectul negocierilor politice în Uniunea Europeană.

Există divergențe în Uniunea Europeană din cauza faptului că Parlamentul European a decis să ceară ca testele incluse în certificat, pe care sunt obligate să le facă persoanele care nu sunt vaccinate sau nu au trecut prin boală, să fie gratuite.

Europarlamentarii vor și ca un stat membru să nu poată impune restricții suplimentare, cum ar fi carantina pentru călătorii care dețin un certificat de călătorie.

Din punctul de vedere al Parlamentului European, certificatul verde digital ar trebui să se numească certificat UE COVID-19.

O nouă sesiune de negocieri între Parlament și Consiliul UE urmează să aibă loc marți.

Sursa foto: Wilfried Pohnke / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.