Pașaportul nu mai este obligatoriu la intrarea în Turcia, este suficientă cartea de identitate

Pașaportul nu mai este obligatoriu la intrarea în Turcia, este suficientă cartea de identitate

0

Pașaportul nu mai este obligatoriu la intrarea în Turcia, românii putând călători doar în baza cărții de identitate.

Esențial: Decretul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a fost semnat marți, 21 mai, și a fost publicat deja în Monitorul oficial turc, intrând în vigoare.

Astfel, cetăţenii români vor putea călători în Turcia doar pe baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, anunță Agerpres.

Până acum era obligatoriu pașaportul la intrarea în Turcia.

Util: Cetăţenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic sau de afaceri (întâlniri) nu au nevoie de viză de intrare. Perioada de şedere nu poate depăşi 90 zile într-un interval de 6 luni. Perioada de şedere se calculează retroactiv, de la data ieşirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrări, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

De interes: Biletul de intrare la moscheea Hagia Sofia din Istanbul costă de astăzi 25 de euro, potrivit unui anunț al Ministerului Culturii și Turismului din Turcia.

Credit foto:  Vedat Zorluer / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat