Orhan Pamuk a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

Orhan Pamuk a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

0

Orhan Pamuk a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, într-o ceremonie organizată marți, 4 aprilie.

Esențial: Orhan Pamuk este primul scriitor turc care a primit Premiul Nobel pentru Literatură, pe 12 octombrie 2006. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără „Mă numesc Roşu”, „Istanbul”, „Femeia cu părul roșu”, „Muzeul inocenţei”. Prima carte publicată de Orhan Pamuk după decernarea Premiului Nobel este romanul „O ciudăţenie a minţii mele”, o epopee modernă, cu o acțiune desfăşurată pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), tradus în 2021 de Polirom.

Luni seara, 3 aprilie. scriitorul Orhan Pamuk a participat la o dezbatere despre literatura spaţiului de frontieră situat între Orient şi Occident, moderată de scriitorul Radu Paraschivescu.

Orhan Pamuk este unul dintre cei mai renumiţi scriitori turci contemporani, cărțile sale fiind traduse în peste 40 de limbi şi publicate în peste 100 de ţări.

Credit foto: La UVT, Cultura este Capitală / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.