Organizatorii de evenimente culturale acuză Guvernul de „dublu standard”: Am văzut pelerinaj cu 50.000 de participanți și meciuri de fotbal cu tribune pline

Organizatorii de evenimente culturale acuză Guvernul de „dublu standard”: Am văzut pelerinaj cu 50.000 de participanți și meciuri de fotbal cu tribune pline

0

Asociaţia română a organizatorilor de concerte şi evenimente culturale (AROC) susține că manifestările din week-end – pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și primele meciuri din acest an cu spectatori – reprezintă „cea mai mare palmă din ultimul an” din partea Guvernului, pe czre îl acuză de dublu standard cât timp interzice organizarea de evenimente culturale.

Asociaţia română a organizatorilor de concerte şi evenimente culturale (AROC) a transmis, luni, că manifestările care au avut loc în acest weekend, mai precis pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și primele meciuri din acest an cu spectatori, reprezintă „o lecție dură despre ce înseamnă dublul standard” și cum este aplicat acesta de către autorități în România și solicită modificarea

„Manifestările care au avut loc în acest weekend, mai precis pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și primele meciuri din acest an cu spectatori, au lăsat organizatorii de evenimente din România fără cuvinte. Cu toții am primit o lecție dură despre ce înseamnă dublul standard și cum este aplicat acesta de către autorități în România. (….) Sectorul cultural a primit cea mai mare palmă din ultimul an, noi toți fiind puși în situația de a vedea la televizor desfășurarea unui pelerinaj cu 50.000 de participanți, practic mai mare decât majoritatea evenimentelor culturale din țară, sau meciuri de fotbal, cu tribune pline, în timp ce autoritățile se mândresc cu buna desfășurare a acestora”, arată un comunicat de presă al AROC, difuzat luni, 24 mai.

Organizatorii de evenimente susțin că, în tot acest timp, sectorul cultural are parte în continuare „de un regulament strict, dificil de implementat, ambiguu și care nu asigură predictibilitate”.

„E deosebit de umilitor să tot ieși public și să-ți ceri drepturile și să te compari cu alții, mai ales când nimeni nu pare să te asculte sau să încerce măcar să-ți înțeleagă punctul de vedere. Mențiunile noastre referitor la evenimentele sus menționate nu sunt menite să critice acțiunile efective, ci să exemplifice dublul standard pe care-l vedem cu ochiul liber. Cum se justifică din punct de vedere medical desfășurarea unor evenimente religioase sau sportive cu atâția participanți, dar limitarea activităților sectorului cultural la capacități de 500 de oameni? Cum se justifică din punct de vedere economic discriminarea sectorului cultural și distrugerea sistematică a antreprenoriatului din acest domeniu? Trăim într-o operă de Kafka din care nu știm cum să mai ieșim”, mai transmit reprezentanții AROC.

Asociația amintelte că, înainte de pandemie, concertele și evenimentele culturale contribuiau la dezvoltarea locală, erau atracții turistice și proiecte strategice în diferite orașe, în timp ce acum au ajuns „să fie ignorate și sacrificate fără nici măcar o explicație”.
AROC solicită Guvernul să permită organizarea evenimentelor culturale.

„Dacă s-au putut organiza evenimente precum pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, sau meciuri de fotbal cu suporteri în tribune, considerăm că toată lumea poate fi de acord că și evenimentele culturale organizate după norme dovedite științific că reduc spre zero riscurile ar trebui redeschise imediat”, precizează AROC în comunicatul de presă.

Vezi și: Decizie finală: Electric Castle, amânat până în iulie 2022 / Biletele rămân valabile pentru anul viitor

Sursa foto: Anthony Delanoix / Unsplash

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.