Orchestra de Tineret a Uniunii Europene – EUYO caută muzicieni

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene – EUYO caută muzicieni

0

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene – EUYO caută muzicieni, înscrierile putând fi făcute până pe 30 septembrie.

Esențial: Selecția este deschisă pentru tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.

EUYO este un proiect muzical european care reuneşte tineri muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de renume. Pentru cele aproximativ 120 de locuri din orchestră se organizează anual audiţii în fiecare ţară. Potrivit Institutului Cultural Român, EUYO are și o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.

Util: Audiţiile vor avea loc în zilele de 16 şi 17 octombrie 2023, la Bucureşti. Înscrierile se fac online, la https://euyo.eu/auditions/.

Context: Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român. Până în prezent, peste 20 de instrumentişti din România au luat parte la stagiile de formare EUYO.

Orchestra susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi toamnă, cu reprezentaţii în cele mai importante săli de concerte şi festivaluri ale Europei. Turneul din primăvara lui 2023, intitulat „Earth 4 all „, a inclus şi Timişoara – Capitala Culturală Europeană, precizează ICR.

Credit foto: pagina de Facebook EUYO – The European Union Youth Orchestra

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat