Ne pregătim de spectacol / Cum și când se redeschid teatrele în Capitală

Ne pregătim de spectacol / Cum și când se redeschid teatrele în Capitală

0

Teatrele din București au anunțat că intenționează să deschidă sălile de spectacol pentru public, la o capacitate de 30% pentru început, cu excepția câtorva reprezentații ale Teatrului Național „IL Caragiale”, care este selectat pentru proiectul pilot de testare a ridicării restricțiilor sanitare.

Astfel, pe 15 mai, în Sala Mare, în programul pilot, se va juca spectacolul „Dineu cu proşti’”.

Programul pilot presupune că sala poate fi ocupată 100%, dar numai cu persoane vaccinate, potrivit autorităților. Este posibil ca normele să prevadă și accesul persoanelor cu test PCR negative, dar un anunț în acest sens nu a fost încă făcut.

Ion Caramitru, managerul instituţiei, a declarat pentru Agerpres că Teatrul Naţional se va redeschide pe 14 mai, cu spectacole în patru săli în acelaşi timp, cu un grad de ocupare de 30% din capacitate.

Teatrul de Comedie a anunțat, printr-un comunicat de presă, că reia reprezentaţiile cu public în sală începând tot din 14 mai, de la ora 19,00, cu spectacolul „Arta la domiciliu”, în regia lui Dragoş Huluba.

Spectacolul va mai avea o reprezentaţie şi pe 15 mai, de la ora 19,00, iar pe 16 mai, de la aceeaşi oră, este programată piesa „Diseară la 7”, de Aurelian Bărbieru, în regia lui Chris Simion-Mercurian.

Ambele spectacole sunt programate la Sala ‘Radu Beligan’.

Accesul publicului la reprezentaţiile programate se va face în limita a 30% din capacitatea sălii, cu respectarea strictă a regulilor în vigoare, precizează Teatrul de Comedie.

Teatrul Bulandra va primi spectatorii în săli din 15 mai, în condiții sanitare generale, astfel :

Sâmbătă, 15 mai, ora 19:00 | Sala Liviu Ciulei | Meşteşugul vieţii de Hanoch Levin, regia Felix Alexa

Duminică, 16 mai, ora 19:00 | Sala Liviu Ciulei | Artă de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu

Duminică, 16 mai, ora 19:00 | Sala Toma Caragiu | Măscăriciul după A.P. Cehov, regia Horaţiu Mălăele

Sursa foto : Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.