MAE își recunoaște greșeala și confirmă că testarea la intrarea în Grecia nu este obligatorie, ci se face aleatoriu

MAE își recunoaște greșeala și confirmă că testarea la intrarea în Grecia nu este obligatorie, ci se face aleatoriu

0

MAE își recunoaște greșeala și confirmă că testarea la intrarea în Grecia nu este obligatorie, ci se face aleatoriu, la o zi după ce a transmis o informație eronată, precizând că de vină a fost traducătorul, care a și fost concediat.

În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării, precizează un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

În acest context, MAE a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații.

ANAT a corectat în cursul zilei Ministerul de Externe, precizând că Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu, și a „rugat” ministerul să fie „mai atent și mai responsabil” atunci când comunică un anunț important.

„Un anunț publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) și preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiștilor. Anume, că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid. Autoritățile elene nu au făcut un astfel de anunț, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, așa cum s-a procedat până în prezent și așa cum procedează și alte țări, precizează Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) într-un comunicat de presă transmis joi.

Sursa foto: Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.