Lectura de dimineață: Pârtia din România care a fost deschisă doar două zile și Bulgaria obține 2,5 milioane de euro pentru promovare

Lectura de dimineață: Pârtia din România care a fost deschisă doar două zile și Bulgaria obține 2,5 milioane de euro pentru promovare

0

Lectura de dimineață: Pârtia din România care a fost deschisă doar două zile și Bulgaria obține 2,5 milioane de euro pentru promovare ca destinație turistică „cu patru sezoane”. Să începem lectura de dimineață!

Bulgaria a obținut o linie de credit de 2,5 milioane de euro de la Google pentru publicitatea țării ca destinație turistică, potrivit anunțului făcut de ministrul bulgar al Turismului, Zaritsa Dinkova, în timpul unei reuniuni a comisiei parlamentare pentru turism, transmite Novinite.

Obiectivul principal al acestei inițiative este de a poziționa Bulgaria ca o „destinație cu patru sezoane”, urmărind să atragă turiști pe tot parcursul anului. Ministrul Dinkova a subliniat importanța valorificării instrumentelor moderne de marketing, în special a platformelor digitale, pentru a promova eficient țara. Un aspect inovator al strategiei publicitare implică prezentarea locațiilor cinematografice din Bulgaria în materiale vizuale. Această abordare urmărește să scoată în evidență cadrele diverse și pitorești ale țării, care au servit ca fundal pentru diverse producții cinematografice, scrie G4Media.

S-a redeschis cel mai mare patinoar natural din lume. În ultimii doi ani nu a mai funcționat, din cauza unor ierni mai blânde.

Rideau Canal Skateway, cel mai mare patinoar natural din lume, aflat în Canada, se redeschide pentru patinatori în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, pentru prima dată după doi ani, a precizat National Capital Commission (NCC).Rideau Canal Skateway, care are o lungime de 7,8 kilometri, inaugurat în urmă cu peste 50 de ani, face parte dintr-un sit inclus în patrimoniul UNESCO din capitala Canadei, Ottawa, şi este totodată una din principalele atracţii ale pasionaţilor de patinaj în aer liber pe perioada iernilor aspre canadiene. Pentru prima dată în istoria sa, patinoarul nu şi-a redeschis porţile publicului în sezonul precedent, la începutul anului 2023, din cauza lipsei gheţii, a precizat la vremea respectivă NCC, instituţia care administrează şi întreţine patinoarul, invocând iarna blândă în contextul încălzirii climatice, notează Wall Street.

Pârtia Cocoș de la Bistrița a fost deschisă 2 zile în acest sezon. Peste 5,5 milioane de euro aruncați

Celebră deja în toată țara, Pârtia Cocoș de pe dealul cu același nume din Bistrița a fost deschisă doar două zile, de fapt o zi și jumătate, în acest sezon. Vremea nu ține cu administrația așa că încâlzirea globală a stricat pârtia abia pregătită de un sezon de iarnă.  Astfel, Primăria municipiului Bistrița a anunțat deschidea Pârtiei „Cocoş” – pârtia mică (circa 300 m), deservită de teleschi, din Complexul Sportiv Unirea, pe data de 16.01.2024, de la ora 12.00. Pârtia a făcut pentru o zi și jumătate deliciul copiilor în general. Ulterior pe data de 18 ianuarie a apărut și o defecțiune tehnică, provocată de o cădere de tensiune, astfel că instalația de urcare cu teleschiul nu a mai funcționat. Astăzi nu mai este nevoie pentru că aproape toată zăpada este topită, scrie Săptămâna online.

Nunta în Sibiu, acum 400 de ani. Sașii au făcut o lege a decenței: se mânca doar varză cu carne, o friptură, alte două feluri de mâncare gătită, orez și pâine cu cașcaval

În 1539 apărea o lege dată de Sfatul orașului Sibiu prin care se reglementează desfășurarea petrecerilor de nuntă. De ce era nevoie de o lege pentru asta? Pentru a-i proteja de la umilință pe cei mai săraci și era o lege apărută în context religios. Se limitau astfel cheltuielile excesive, care produc pagube materiale și care ”deformează caracterul”. ”Nunta la sașii ardeleni în secolele XVII–XVIII”, este o lucrare a istoricului Mária Pakucs-Willcocks care urmărește exact acest subiect. Din 1532 nunțile se limitează de la 3 zile, la o singură zi, oferă detalii Turnul sfatului.

Persoană care iese din tiparele cotidianului monoton şi reconstituie experienţele sale în versuri cât se poate de vii şi palpabile, Elena Simion este poeta care te cucereşte prin felul în care se manifestă.

A debutat în 2021 cu volumul „Părul de pisică”, la editura Casa de Pariuri Literare, însă parcursul său poetic începe cu mult înainte şi continuă într-un mod fascinant. Acest drum include o varietate de subiecte, de la temeri, revoluţii literare, la rolul femeii în poezie. Toate îmbinându-se armonios în textele senzoriale ale Elenei. Iar acest interviu promite să le abordeze pe saturate, menționează Ziarul de Iași care publică un interviu cu Elena Simion.

Madonna a fost dată în judecată pentru că a început târziu un concert și fanii s-au dus obosiți la serviciu dimineața

Madonna a fost dată în judecată de doi fani care o acuză că și-a început un concert prea târziu, așa că au avut probleme cu transportul în timpul nopții, iar a doua zi le-a fost greu să meargă la muncă dimineața, scrie The Guardian. Procesul a fost intentat miercuri la tribunalul federal din Brooklyn. Michael Fellows și Jonathan Hadden spun că au cumpărat bilete la un spectacol din 13 decembrie la Barclays Center, ca parte a turneului Celebration al Madonnei. Spectacolul era anunțat să înceapă la ora 20.30, dar vedeta a urcat pe scenă după ora 22.30, se arată în plângerea penală. Concertul s-a terminat după ora 1 dimineața, oferă detalii Digi 24.

Ai pierdut Lectura de dimineață din 19 ianuarie? Citește aici care este Palatul din România aflat pe lista cu cele mai frumoase clădiri iluminate nocturn și cum „Oppenheimer” are 13 nominalizări la BAFTA

Credit foto: Travelero

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat