Lectura de dimineață: O gaură în trotuar de forma unui șobolan atrage turiști în Chicago și ce vrea să schimbe Netflix

Lectura de dimineață: O gaură în trotuar de forma unui șobolan atrage turiști în Chicago și ce vrea să schimbe Netflix

0

Lectura de dimineață: O gaură în trotuar de forma unui șobolan atrage turiști în Chicago și ce vrea să schimbe Netflix. Să începem Lectura de dimineață!

O poveste reală: la Chicago, o gaură în trotuar de forma unui șobolan, noul fetiș al presei americane.

Gaura atrage turiști, politicieni și bani. Breaking News în Chicago: poza unei găuri în trotuar în formă de șobolan a fost postată pe rețeaua X. La scurt timp, a devenit virală. Presa americană a preluat știrea. De la ABC, Fox News sau CBS la Washington Post și The New York Times, fotografia a devenit o știre de dezbatere națională – povestea găurii în formă de șobolan.S-a înregistrat un val de turiști. Locul s-a transformat într-un mic memorial: s-au pus lumânări, monede, a apărut chiar și o piatră funerară cu fotografia unui șobolan. Au apărut controversele: care e originea găurii? De când datează? E un șobolan sau, mai degrabă, o veveriță?, scrie defapt.ro.

Nereguli pe bandă rulantă descoperite de polițiștii locali din Brașov. Aproape jumătate dintre firmele controlate anul trecut nu aveau autorizație de funcționare.

În cursul anului 2023, conform informațiilor transmise de Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale, polițiștii locali din cadrul amintitei structuri a Poliției Locale Brașov au desfășurat acțiuni de control ce au vizat deținerea autorizației de funcționare, la 380 de agenți economici care desfășurau activități comerciale în Municipiul Brașov, Dintre cei verificați, 162 de agenți economici nu dețineau autorizație de funcționare, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 75.174 lei, notează  brasovnet.ro.

Timişoara, dar şi celelalte două oraşe din Ungaria şi Grecia care au deţinut titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023 au predat ştafeta, într-o ceremonie care a avut loc la Atena.

Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia), cele trei Capitale Europene ale Culturii din anul 2023, au transmis titlul către noile capitale Europene ale Culturii din anul 2024: Bodø (Norvegia), Bad Ischl (Austria) şi Tartu (Estonia), în cadrul unei ceremonii care a avut locla Muzeul Acropole din Atena, Grecia. La evenimentul de predare a titlului, au fost prezenţi, din Timişoara, Ramona Laczko David, coordonatoarea programului Timişoara 2023 şi Cosmin Tabără, viceprimarul Municipiului Timişoara, anunță News.ro.   

Netflix va renunța la una dintre funcționalitățile importante cunoscute de utilizatorii săi.

Netflix urmează să facă o modificare importantă pe platforma sa de streaming, intenționând să renunțe la funcționalitatea care le arată utilizatorilor site-ului „compatibilitatea” lor cu diversele filme și seriale disponibile, a declarat un reprezentant al companiei pentru IndieWire. Netflix afirmă că funcția „Match” (tradusă drept „Concordanță” de versiunea în limba română a site-ului) se bazează pe un algoritm dinamic care îi ajută pe utilizatori să găsească producțiile pe gustul lor, în funcție de propria istorie de vizionare. „Match” ține cont și de alți factori, ca de exemplu evaluările date de utilizatori unui film sau serial prin cele 3 butoane de „Nu mi-a plăcut”, „Îmi place” și „Ador”, dar și criterii precum obiceiurile de vizionare ale unor utilizatori pe care algoritmul îi evaluează ca fiind apropiați ca preferințe de cel în cauză, scrie Hornews.

Tranzacție surpriză pe piața de carte: Universul Juridic preia editura C.H. Beck și semnează a doua tranzacție în 12 luni.

Grupul editorial Universul Juridic încheie a doua tranzacție în mai puțin de 12 luni și preia editura C.H. Beck, axată pe cărți și publicații cu tematică juridică și economică, de la compania germană Verlag C.H. Beck. Editura s-a impus pe piața literaturii juridice în anul 1998, ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL și germanii de la C.H. Beck. În 2001, Editura All Beck s-a desprins din grupul ALL, iar ulterior a preluat numele partenerului european, unul dintre cele mai vechi trusturi de profil de pe continent, fondat în anul 1763, și care reunește acum companii din Germania, Elveția, Cehia și Polonia, conform datelor analizate de Profit.ro.

Principalul aeroport din Oslo a fost închis miercuri, 17 ianuarie, din motive de securitate în urma căderilor masive de zăpadă în regiunea capitalei Norvegiei, iar alte servicii de transport feroviar şi transport public au suferit de asemenea întârzieri severe sau anulate.

Aeroportul din Oslo va rămâne închis cel puţin până la ora 13:30 GMT, dar perioada ar putea fi extinsă, au precizat operatorii, potrivit Reuters.„Este extrem de rar… este atât de multă zăpadă, încât piloţii nu pot vedea luminile de pe sol, aşa că am oprit toate zborurile care vin sau care pleacă”, a spus un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Avinor. Avinor a precizat că le-a cerut pasagerilor să monitorizeze informaţiile comunicate de companiile lor aeriene pentru a afla informaţii suplimentare, publică Știrile ProTv.

Ai pierdut Lectura de dimineață de ieri, 17 ianuarie? Citește aici despre cum închiderea Transalpinei e prilej de dispută și cum clujenii au stat la coadă să intre la muzeul deschis într-o casă de poveste.

Credit foto: Facebook Oslo lufthavn Gardermoen

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat