Lectura de dimineață: Ce stațiuni au fost preferate în minivacanța de 1 decembrie și care a fost cea mai râvnită carte la Târgul Gaudeamus

Lectura de dimineață: Ce stațiuni au fost preferate în minivacanța de 1 decembrie și care a fost cea mai râvnită carte la Târgul Gaudeamus

0

Lectura de dimineață: Ce stațiuni au fost preferate în minivacanța de 1 decembrie și care a fost cea mai râvnită carte la Târgul Gaudeamus

Esențial: Travelero, aflat în mijlocul unei schimbări editoriale, își diversifică oferta jurnalistică și va oferi zilnic o revistă a presei cu subiecte din și despre călătorii: evenimente de carte, știri din turism, preferințe de petrecere a timpului liber. Lectura de dimineață, cum se intitulează noua rubrică, aduce într-un singur loc ce merită citit într-o dimineață, informații selectate călătorind prin zeci și sute de știri.

Să începem prima Lectură de dimineață!

Cât costă să mergi la schi în România, comparativ cu Bulgaria și Austria. Prețuri din ce în ce mai mari, dar pârtii la fel de mici – notează Economedia.  

Pasionații de sport și mai ales de zăpadă se pregătesc să își petreacă timpul și pe pârtiile de ski din România și prin țările vecine. Cu toate acestea, tarifele din România s-au majorat considerabil în ultimii ani, pe fondul scumpirilor persistente. Astfel, stațiuni românești cu doar câteva zeci de kilometri de pârtii concurează acum la prețuri cu stațiuni faimoase din Austria pe care poți schia sute de kilometri fără să mergi de două ori pe același drum. Economedia a încercat să vadă care este prețul pentru un skipass pe zi la noi în țară și cum se compară cu alte locații preferate de români în această perioadă a anului.

Gaudeamus, cel mai longeviv târg de carte, a marcat ediția cu numărul 30 cu aproape 200 de participanți, oferind o gamă variată de produse editoriale, și peste 500 de evenimente editoriale, anunță revista 22.

Cifrele nu sunt întotdeauna atrăgătoare și nici nu spun o poveste rafinată, dar tabloul pe care îl desenează contează pentru a înțelege mai bine rostul și rolul unui târg de carte. Cele peste 500 de evenimente editoriale înseamnă tot atâtea potențiale întâlniri, între autori sau editori și public, adică cititori. Ele au făcut posibil ca pe scaunele din spațiile de evenimente să se așeze, de pildă, Ana Blandiana, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Teodor Baconschi, Armand Goșu, Marius Chivu sau Cristian Mungiu. Am putea umple această pagină de revistă numai cu numele celor pe care editurile i-au adus la întâlnirea cu cititorii în cadrul Gaudeamus, desfășurat timp de cinci zile, în perioada 22-26 noiembrie, în București, la Pavilionul Romexpo – scrie Revista 22 care publică și topul vânzărilor de carte – care au fost cele mai căutate volume la Gaudeamus și cea mai râvnită carte.

Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate, în minivacanţa de 1 Decembrie, în proporţie de 100%, arată datele publicate, luni, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, anunță agenția de presă Agerpres.

În acelaşi timp, gradul de ocupare pentru Câmpina şi Breaza a fost tot de 100%.

Potrivit sursei citate, cu ocazia acestei minivacanţe, s-a deschis oficial sezonul de schi la Azuga, respectiv la Sorica pentru începători (deservită de bandă) şi la Cazacu pentru începători (deservită de babyschi). De asemenea, din 30 noiembrie, în staţiunea Buşteni, a devenit funcţională pârtia de săniuţe, anunță Agerpres. 

Celebrul artist Mircea Cantor a recreat o geantă a casei Dior – Lady Dior Bag.

Creația se numește „Grădina raiului” și a luat naștere plecând de la motivele cojocului floral, purtat în momente de sărbătoare, în Bihor, dar mai precis în Vașcău, zona copilăriei sale, una petrecută la bunicii săi. Mircea Cantor aduce, odată cu această lucrare, un omagiu artizanilor români. Geanta, datorită geometriei sale, ne duce cu gândul la grădinile franțuzești, dar regăsim în ea și motivul funiei, unul drag artistului Mircea Cantor. Despre ce a ieșit, Cristina Teacă a stat de vorbă cu artistul Mircea Cantor – interviul este publicat pe pagina postului RFI România.

Sursa foto: Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat