Lectura de dimineață: Ce destinații au fost preferate de români în 2023 și zboruri low cost sau de linie: avantaje și dezavantaje

Lectura de dimineață: Ce destinații au fost preferate de români în 2023 și zboruri low cost sau de linie: avantaje și dezavantaje

0

Lectura de dimineață: Ce destinații au fost preferate de români în 2023 și zboruri low cost sau de linie: avantaje și dezavantaje. Să începem Lectura de dimineață!

Capitala Culturală de la Veszprem a atras 1,6 milioane de turiști

Deschisă înaintea Capitalei Culturale a Timișoarei, cea din Veszprem se încheie după ce capitala Banatului a tras cortina încă de la finalul anului precedent. Organizatorii din Ungaria au anunțat cifrele finale și spun că succesul evenimentului, care a fost unul regional, nu doar al orașului Veszprem, a fost total, dovadă fiind și cei peste 1,66 milioane de vizitatori. Anul Cultural a avut și un impact pozitiv asupra turismului, cu o creștere cu 17% a numărului de vizitatori internaționali la Veszprém față de anul precedent. 38% dintre vizitatori au apelat la transportul public pentru a participa la evenimentele din Veszprém, în principal datorită eforturilor comune ale Căilor Ferate Ungare, (MÁV) și companiei naționale de autocare de distanțe lungi VOLÁN, de a promova transport durabil, scrie De banat.

Trei oferte pentru modernizarea terminalelor la Aeroportul Henri Coandă. Buget – aproape 118 milioane de lei

Erbașu Construcții și asocierile UTI Construction and Facility Management (lider), Somet și RE-ACT Now Architecture, respectiv SSAB-AG (lider) și Bemel AG s-au înscris la o licitație organizată de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în vederea modernizării terminalelor și corpurilor de clădire existente la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Proiectul are o valoare totală estimată de 117,6 milioane de lei, fără TVA, și urmează să se deruleze pe o perioadă de 101 luni, din care 9 luni proiectare, 30 de luni execuția lucrărilor și 2 luni pentru recepție, perioada de garanție fiind de 5 ani de la data recepției lucrărilor. Citește mai mult pe Profit.ro.

Fenomen rar în miez de iarnă: +9,2 grade Celsius în vârf de munte, -16,4 Celsius la Brașov

Marți a fost o zi cu totul specială din punct de vedere meteo, fiindcă cea mai ridicată temperatură din țară s-a înregistrat la o stație de mare altitudine, la cota 1500, în Sinaia. Acolo au fost +9,2 C, în timp ce la Mangalia au fost +6,8 C, iar la București, -5 C, arată datele ANM. În general, maximele zilei se înregistrează în Dobrogea, Muntenia sau Oltenia, la altitudini foarte mici. La stația meteo de la Sinaia, la 1509 m alt, marți la ora 1 erau +2,2 C, iar în jurul orei 9 dimineața a fost înregistrată maxima zilei, +9,2 C. După acea oră s-a răcit accentuat, astfel că la ora 14 erau sub 0 grade, iar la ora 18 erau -7 C! Stratul de zăpadă era de 15 cm. Cea mai scăzută temperatură măsurată pe 23 ianuarie în țară a fost de -16,4 C, la Brașov, scrie Biz Brașov.

Topul destinațiilor preferate de români pentru citybreak-uri și vacanțe în 2023/ Țările din Europa se află pe primele locuri

Italia, Marea Britanie şi Germania au fost preferatele românilor pentru city break-uri şi vacanţe în 2023, preţurile biletelor de avion pentru destinaţiile din aceste ţări fiind situate între 84 şi 255 de euro, potrivit unui sondaj realizat în comun de GfK şi eSky.ro. Astfel, Italia, cu preţuri sub 100 euro la zborurile către Veneţia, Bologna şi Milano, şi Marea Britanie, cu zboruri către Londra pentru aproximativ 135 d euro au fost destinaţiile alese cel mai des de români pentru city break-uri în 2023. Aceleaşi ţări conduc topul şi în cazul vacanţelor mai lungi: Italia cu aceleaşi oraşe şi cu preţuri la biletele de avion sub 100 de euro/persoană, iar Marea Britanie cu Londra şi Birmingham la preţuri de 130 euro, respectiv 150 de euro pentru fiecare bilet de avion. Detalii pe Economedia.

Prețul zborurilor la companiile low cost vs. cel al călătoriilor cu celelalte companii de linie. Care sunt mai avantajoase

Călătoriile cu avionul pot reprezenta fie o parte importantă din costul unei excursii, fie pot fi ieftine și multă lume nu le pune la calcul. Diferența o face dacă optăm pentru o cursă low cost sau una de linie, unde prețurile sunt mai mari. Zborurile low cost, în general, acoperă rute mai scurte, decolând și aterizând pe aeroporturi mai mici specializate în servicii aeriene economice. Aceste zboruri nu includ opțiuni de business sau clasă I, deoarece necesită mai puține resurse și spațiu mai restrâns. În schimb, zborurile de linie au destinații mult mai diverse și, în cele mai multe cazuri, decolarea și aterizarea au loc pe aeroporturile mari, principale, care sunt strategic amplasate față de orașe. De asemenea, aceste zboruri oferă mai multe avantaje utilizatorilor și un nivel mai înalt de confort în timpul călătoriei. Dar care este cea mai bună variantă? Află totul pe Știrile ProTv.

Ai pierdut Lectura de dimineață din 24 ianuarie? Citește aici despre cum filmul care arată Mariupolul distrus de Rusia este nominalizat la Oscar și Wizz Air a fost condamnată la plata a 400 de euro pentru anularea unui zbor.

Credit foto: Radu Manta Facebook / Stația Meteorologică Vf. Omu.

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat