Jean-Baptiste Andrea a câștigat Premiul Goncourt 2023

Jean-Baptiste Andrea a câștigat Premiul Goncourt 2023

0

Jean-Baptiste Andrea a câștigat Premiul Goncourt 2023 pentru volumul „Veiller sur elle”, apărut la editura L’Iconoclaste.

Esențial: Jean-Baptiste Andrea (52 de ani) s-a aflat pe lista scurtă de 4 nume stabilită de Academia Goncourt, alături de Éric Reinhardt, Gaspard Koenig și Neige Sinno. Jean-Baptiste Andrea a câștigat în acest an și premiul Fnac pentru roman.

Romancierul a început să scrie relativ recent, cu aproximativ șase ani în urmă.

Din 2017, Jean-Baptiste Andrea a publicat o dată la doi ani câte un roman. Primul său roman este „Ma reine”, urmat de „Cent millions d’années et un jour”, „Des diables et des saints” și „Veiller sur elle”.

Util: „Veiller sur elle” este al patrulea roman al său și are aproape 600 de pagini. L’Iconoclaste este editură independentă, înființată în 1997.

În roman, Jean-Baptiste Andrea folosește tehnica flashback, povestea dezvoltându-se în jurul rezolvării mai multor mistere, în tabloul Italiei fasciste din prima jumătate a secolului XX.

Credit foto: Academia Goncourt

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat