Intrarea în Bulgaria se poate face prin orice punct de frontieră fără nicio dovadă legată de COVID-19

Intrarea în Bulgaria se poate face prin orice punct de frontieră fără nicio dovadă legată de COVID-19

0

Intrarea în Bulgaria se poate face prin orice punct de frontieră fără nicio dovadă legată de COVID-19, potrivit noilor condiții stabilite de autoritățile de la Sofia pentru turiștii români.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19, iar noile reglementări vor fi valabile până pe 31 iulie 2021.

Astfel, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport).

Cetățenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  • certificat privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19;
  • test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii. Termenele prevăzute se calculează de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv;
  • documentația specifică pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat.

Mai multe informații cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii români care sosesc în Republica Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Sursa foto: Alfonso Cerezo / Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.