Începe Hektomeron: 25 de ore de spectacol, un proiect al Teatrului Național din Craiova. Maratonul de teatru poate fi urmărit din sală sau online

Începe Hektomeron: 25 de ore de spectacol, un proiect al Teatrului Național din Craiova. Maratonul de teatru poate fi urmărit din sală sau online

0

Începe Hektomeron: 25 de ore de spectacol, un proiect al Teatrului Național din Craiova. Maratonul de teatru poate fi urmărit din sală sau online și debutează luni, de la ora 19.00.

Inspirat din Decameronul lui Giovanni Boccaccio, proiectul Hektomeron a început la jumătatea lunii ianuarie a acestui an. Timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat, în regim de livestreaming, din Sala Studio a teatrului, câte un episod al Hektomeronului, precizează organizatorii.

Fiecare episod a însemnat, de fapt, câte o poveste a Decameronului transpusă scenic. La acest proiect au lucrat, alături de cei 31 de actori ai Naționalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea țări, fiecare tratând într-o manieră unică universul lui Boccaccio, într-un maraton artistic ce reprezintă o radiografie a lumii contemporane, un manifest ca și un credo artistic – lumea este suma identităților și acțiunilor noastre.

Toate cele 100 de episoade pot fi văzute, într-un maraton teatral unic în lume, direct din Sala Mare „Amza Pellea” a Teatrului Craiova.

Organizatorii susțin că cei care vor fi în sală nu vor vedea doar un spectacol de teatru, ci un „spectacol al spectacolului”, deoarece pe scenă se vor afla, la vedere, toate componentele artistice și tehnice care vor face posibilă transmisia celor 100 de performance-uri în întreaga lume, de la camere de luat vederi, mixer de sunet, consolă de lumini până la elemente de recuzită, staff tehnic, echipa de producție.

Cele 100 de episoade ale Hektomeronului însumează 25 de ore și 30 de minute de spectacol, ceea ce face ca acest proiect să devină, probabil, cel mai lung spectacol de teatru din istorie.

Spectatorii care nu vor putea fi la Craiova vor avea posibilitatea de a urmări acest maraton direct pe website-ul evenimentului, www.hektomeron.com.

Hektomeron se va încheia marți, 22 iunie 2021, la ora 20:30, cu performance-ul lui Marius Manole, singurul actor invitat din afara trupei, care va prezenta povestea 10 din ziua 10 a Decameronului, în regia lui Radu Afrim.

Sursa foto: Vlad Drăgulescu, Teatrul Național Craiova/ Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.