În căutarea zimbrilor

În căutarea zimbrilor

0

În căutarea zimbrilor, într-o excursie de jumătate de zi în Parcul Natural Vânători Neamț, organizată sâmbătă, 21 august, cu programare în avans.

Zimbrul este cel mai mare mamifer ce trăiește pe uscat în Europa, iar potrivit organizatorilor, dacă nu ați avut până acum ocazia de a întâlni un zimbru în carne și oase, acum puteți trăi această experiență unică în Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț.

Drumeția are loc în țarcul de aclimatizare, care se întinde pe o suprafață de 180 ha, turiștii fiind însoțiți de rangerii de la administrația ariei protejate.

Înainte de a pleca în căutarea de zimbri în țarcul de aclimatizare, participanții își vor pregăti pachețele cu mâncare pentru pauza programată pe traseu.

Mai mult, turiștii vor avea ocazia să se implice în pregătirea unui desert din fructe și a borcănelelor care vor fi umplute la final.

„La întoarcere ne vom bucura de un desert și un suc natural. Iar la plecare luăm cu noi drept suvenir borcănelul pregătit înainte de traseu”, susțin organizatorii.

Ținutul Zimbrului este primul loc în România unde zimbrul a fost eliberat prin pădurile nemțene. În prezent populația de zimbri (în libertate, semilibertate și captivitate) este în jur de 70 de exemplare.

Ținutul Zimbrului este destinația de ecoturism ce se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești. Crăcăoani, Vânători Neamț. Este una din cele 5 destinații ecoturistice certificate la nivel național și singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial.

Recomandări pentru traseu:

  • încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru drumeție,
  • pelerină de ploaie,
  • recipient cu/ pentru apă potabilă, s
  • soluție repelentă pentru căpușe sau țânțari.

Detalii despre drumeție:

Perioada: 21 august, 9.30 – 14.00

Durata traseului de drumeție: 2-3 ore

Lungime traseu: 3.5 km

Dificultate: redusă

Prețurile pornesc de la 100 RON.

Detalii AICI.

Sursa foto: Ţinutul Zimbrului – ecoturism în Neamţ / Facebook

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.