Hotelurile și restaurantele din Austria s-ar putea redeschide din 19 mai / Vor fi modificate și regulile de intrare în țară

Hotelurile și restaurantele din Austria s-ar putea redeschide din 19 mai / Vor fi modificate și regulile de intrare în țară

0

Austria se pregătește să ridice mai multe restricții impuse din cauza COVID-19 și să permită, din 19 mai, redeschiderea hotelurilor și a restaurantelor, cu măsuri de protecție stricte. De asemenea, vor fi modificate regulile de intrare în țară pentru călătorii din Uniunea Europeană, potrivit Austria.info.

Cele trei măsuri principale așteptate să fie aplicate de la 19 mai sunt:

  • Hotelurilor și restaurantelor li se va permite redeschiderea, cu măsuri de protecție stricte.
  • Facilitățile de agrement și cultură vor putea fi redeschise și pot avea loc evenimente, cu măsuri de protecție stricte.
  • Regulile de intrare pentru călătorii din UE se vor schimba.

Măsurile sunt încă în curs de elaborare, iar Guvernul austriac este așteptat să anunțe în ce condiții vor fi posibile vacanțele în Austria, începând cu 19 mai. Pentru început, austriecii vor fi principalii beneficiari ai ridicării restricțiilor.

În ceea ce privește turiștii străini, informațiile oficiale se referă la introducerea unor condiții de bază pentru intrarea în Austria: dovada de vaccinare, testare sau de recuperare după boală. Acestea vor fi și condiții prealabile pentru multe activități pentru turiști.

Autoritățile din Austria au atras deja atenția că, dacă Uniunea Europeană nu se va grăbi să adopte certificatul de călătorie (certificatul verde digital), va negocia acorduri bilaterale cu statele membre, care să permită călătoriile.

„Nu putem aștepta UE”, a spus premierul austriac Sebastian Kurz, la Porto, citat de presa europeană, referindu-se la potențialele daune pentru sectorul turistic ca fiind unul dintre principalele motive pentru abaterea de la calendarul UE.

Termenul limită până la care va aștepta Austria o decizie finală a liderilor europeni este 25 mai, când va avea loc summitul UE, potrivit Agerpres.

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.