Grevă generală și proteste în Grecia, joi, pentru 24 de ore. Vor fi afectate transportul public intern, cursele maritime și zborurile

Grevă generală și proteste în Grecia, joi, pentru 24 de ore. Vor fi afectate transportul public intern, cursele maritime și zborurile

0

Grevă generală și proteste în Grecia, joi, pentru 24 de ore, urmând să fie afectate transportul public intern, cursele maritime și zborurile, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-o alertă de călătorie.

Esențial: Principalele sindicate elene au anunțat organizarea unei greve generale, cu durata de 24 de ore, pentru joi, 16 martie, care va afecta transportul public terestru, cursele maritime și zborurile. Tot joi va fi organizată o manifestație de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023.

MAE precizează că manifestația are potențial de a degenera în violențe și le recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Grecia să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale Atenei.

Util: Companiile aeriene AEGEAN și OLYMPIC AIR nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian/agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare, precizează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Credit foto: Leonhard Niederwimmer /  Pixabay

Articolele și informațiile publicate de Travelero.ro sunt destinate informării. Articolele și informațiile pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice preluare fără acord și fără citatea sursei va fi tratată ca încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și se va acționa în consecință.

Niciun articol afișat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.